26.04.2018

“İslam Coğrafyasının Anatomisi” Konulu Söyleşi

Kütahya Valiliği himayesinde Kütahya İl Müftülüğümüz ile Dumlupınar Üniversitesi iş birliğinde her hafta gerçekleştirilen “Huzur Sohbetleri” kapsamında bu hafta Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun “İslam Coğrafyasının Anatomisi” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Kütahya Müftülüğümüzün Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda gerçekleştirilen söyleşiye Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, DPÜ Rektör Yardımcısı Halis Aydemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, ile bazı daire müdürleri katıldı.

Kütahya Müftülüğümüzün Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak hizmet veren tarihi konağın İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek Kütahya İl Müftülüğüne tahsis edildiğini belirten İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar, “Yakın zamanda faaliyete geçti ama yakın zamanda burası hanımlarımıza, gençlerimize yönelik haftanın her günü farklı programları gerçekleştirdiğimiz bir mekan oldu. Bize destek veren başta Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kütahya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun, “Böyle bir geleneği devam ettiriyor olmanız şehir eşrafı olarak çok önem arz ediyor. Osmanlı’da hem havasın hem avamın ayrı ayrı haftalık sohbetleri, takip ettiği kitap olurmuş. Havas Şifa-i Şerif takip ederken, avam Muhammediye ve Ahmediye takip edermiş. Daha da ilim ve irfan ehli insanlar Mesnevi okurlarmış. Dolayısıyla ben de Kütahya’da İslam medeniyetimizin üç ayağı olan zevk-i selim, akl-ı selim ve kalb-i selimi mülki ve idari amirler, akademi camiası ve üniversite camiamızla beraber ihya etme faaliyetlerini müşahede ettim, çok memnun oldum. Sizin burada Valiliğimiz, Üniversitemiz ve Müftülüğümüzün ortaklaşa yürütmüş olduğu bu ilim ve irfan harekatı takdire şayan” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun söyleşi öncesi Vali Ahmet Hamdi Nayir'e nezaket ziyaretinde bulundu, Kütahya programı hakkında bilgiler verdi.

Vali Nayir'in makamında gerçekleşen ziyarette İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar da yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun'a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.