Kütahya Müftülüğü

02.06.2020

Hüseyin DEMİRTAŞ

Kütahya İl Müftüsü

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Beldesi Yeni Mahalle’de (eski ismi; Geyikli Köyü Yumurcaktaş Mahallesi) Cevat Hocaefendi ve Cemile Hanımefendinin ilk oğlu olarak 1967 yılında, İkisi kız, beş kardeşten en büyüğü olarak dünyaya gelmiş.

İlköğretim okuluna başlamadan önce babasının gözetiminde 5 yaşında iken Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. 7 yaşında hafızlığa başladı ve 9 yaşında iken hıfzını tamamladı.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde 1976-1979 yıllarında Ankara Müftülüğü adına Ramazan Mukabelesi  okudu. İlköğretimin üçüncü sınıfına kaydı yaptırılarak 1978 yılında Şalpazarı Merkez İlköğretim okulundan mezun oldu.

1978 yılında Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesinde başladığı eğitim-öğretim hayatına Trabzon İmam-Hatip Lisesinde devam etti.

1982 yılında İstanbul Fatih İmam-Hatip Lisesinde öğrenimini sürdürdü.1985 yılında aynı okuldan mezun olup aynı yıl evlendi.

1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Ümraniye Müftülüğüne bağlı Hüseyinli Köyü Camii imam-hatipliğine atandı.

Bir yıllık imametin ardından Ümraniye İmam-ı Azam Camii’nde müezzin-kayyımlık görevine devam etti. Görev esnasında yedek subay olarak askerliğini bitirdi.

1994 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezine girdi. 2,5 yıllık ihtisas eğitiminden sonra dönem ikincisi olarak mezun oldu.

1995 yılında Özbekistan’da din görevlisi olarak bulundu, hatimle teravih namazı kıldırdı.

1996 yılında Giresun ili Şebinkarahisar Müftülüğüne atandı. 7 yıl burada hizmet verdikten sonra, 2002 yılında Sinop ili Ayancık ilçesi müftülüğüne atandı.5 yıl Ayancık Müftülüğünde görev yaptı. Ekim 2007 yılında   Çaycuma Müftülüğüne atandı. Çaycuma Müftülüğünde 4 yıl hizmet verdi.

12 Eylül 2011 tarihi itibarı ile Beykoz Müftülüğünde  atandı. 6 yıl Beykoz ilçesinde görev yaptı. Görev esnasında Sosyal Açılımlı Din Hizmetleri Yönetim sistemi Beykoz Örneği isimli projesi ile verimli çalışmalar yaptı. Fütüvvet konusu ile ilgili TV programları yaptı. Beykoz ilçesinde Kur'an Kurslarının halka indirilmesi konusunda özverili çalışmalar yaptı.

Ulusal TV'lerde (Kanal 67, TV 5, TRT AVAZ, Hilal TV, Mavi Karadeniz, Semerkand TV, Oba TV) 20 'ye yakın programa katıldı. Farklı internet sitelerinde yayınlanan makaleleri mevcuttur.

"Kıvamlı Din ve Kıvamlı İnsan" temalı çalışmalar yapmaktadır.

2017 Ocak ayında Kırklareli Müftülüğüne atandı. 3 yıl görev yaptıktan sonra 9 Mayıs 2020 tarihli 31122 Sayı ve 2020/197 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kütahya Müftülüğüne atanan İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ 02.06.2020 tarihinde buradaki görevine başlamıştır. Yahya (Bilgisayar Mühendisi) ve Muhammet Furkan (Avukat) isimli iki evladı vardır.

Sevdiği İlim Dalları:
Tefsir, Hadis, Fıkıh, Feraiz, Felsefe.
Sevdiği Spor Dalları:
Futbol, Voleybol, Masatenisi.
Hoşlanmadığı şeyler: İki yüzlülük, vefasızlık, acizlik ve yalan…