29.03.2017

Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajı

Her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olarak bizlere gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Mart 2017 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib gecesidir.

Üç aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı, sarsılan ruhi dünyamızı ve kalbimizi onaracağımız, hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan, kalplerimize surur veren, rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimidir.

Regaib, geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir. Arzularına gem vuramayan, isteklerini dizginleyemeyen ve hırslarını terbiye edemeyen günümüz insanı için bu kutlu mevsimin habercisi Regaib gecesi ne kadar Allah’ın rızasını aradığını sorgulaması açısından büyük bir fırsattır.

Öyleyse geliniz, sarsılan rûhî dünyamızı onaracağımız, kalbî seviye kazanacağımız, hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olacak mânevî bir iklimde Cenab-ı Hakk'ın kulluk kapısına daha istekli ve daha heyecanlı olarak yaklaşalım, yeniden tazelenelim ve hep birlikte güven toplumu oluşturalım.

Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında: “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün İslâm âlemi için tekrar ederek: “Allah’ım! Aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle” diye dua edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm Kütahya’lı kardeşlerimizin ve bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzur ve güvene kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, İslâm dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durmasını; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışları kabul buyurmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.

Regaib Kandili münasebetiyle Ulucamii’de 30.03.2017 günü yatsı namazından önce düzenleyeceğimiz programımıza tüm kardeşlerimizi davet ediyorum.

Hüseyin HAZIRLAR
           Kütahya İl Müftüsü