01.09.2014

"Din Görevlileri ve Aileleri İçin Aile Eğitimi" Konulu ADRB Projesi

DİN GÖREVLİLERİ VE AİLELERİ İÇİN AİLE EĞİTİMİ PROJESİ
PROJENİN ADI: DİN GÖREVLİLERİ VE AİLELERİ İÇİN AİLE EĞİTİMİ
PROJENİN SÜRESİ: 3 Ay(Eylül-Ekim-Kasım 2014)
PROJE BÜTÇESİ: Yok
PROJENİN AMACI: Huzurlu bir toplum içi aile önemlidir. Aile toplumun temelidir. Güçlü ve sağlıklı aileler, toplumun devamını sağlar. Din Görevlilerinin aile bireylerinin sağlığı, aile içinde hak ve sorumlulukları, çocuk eğitimi, dede ve ninelerin aile içindeki konumu, boşanma aşaması ve sonrası gibi ailevi konularda dini boyutunun yanı seküler yönden de bilgilendirilmesi ve din görevlisinin ailesinin toplum içinde örnek aile olması.
PROJENİN TÜRÜ: Sosyal
PROJENİN ÖZETİ:
1.      Öncelikle erkek ve bayan görevlilerin toplantı ve seminerlerle AİRB konusunda bilgilendirilmesi.
2.      Toplantı, seminer, konferans ve panel düzenlenmesi.
3.      Yapılan toplantılarla programlara din görevlilerinin ailelerinin de katılımının sağlanması.
PROJENİN ALANI: Kütahya İl Müftülüğünde çalışan erkek ve bayan din görevlileri.
PROJENİN HEDEFLERİ:
GENEL HEDEF: Aile içi iletişimi güçlendirerek aile birliğini ve bütünlüğünü oluşturmak; sağlıklı, başarılı, mutlu, sevgi dolu nesiller inşa etmek.
ÖZEL HEDEFLER
  • Din Görevlilerine verilecek eğitimler, konferans, seminer ve paneller ile aile içi iletişimin temel öğeleri olan sevgi, saygı, sadakat, mutluluk, iletişim kavramlarına yönelik farkındalık yaratma,

• Toplumun çekirdeği olan ailelerin aile içi iletişim becerilerini geliştirerek ailelerin yaşam kalitelerinin arttırılması,
  • Aile kurumunun güçlendirilmesini amaçlayan çalışmalarda Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumları ve Üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi,
  • Toplumun ve ailenin gelişmesi için, bireyin katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmesi ailelerin ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri için korunması, desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla Kütahya Din Görevlilerinin yetiştirilmesi ve örnek aile oluşturulması.

PROJE ORTAKLARI
Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, KUTSO Kadın Girişimciler İl Kurulu, Nafi Güral Eğitim Vakfı, Halka Eğitim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği.
Hedef Grup
Kütahya’da yaşayan din Görevlileri ve aileleri dolayısıyla Kütahya halkı.
Beklenen Sonuçlar
  1. Aile kurumunun güçlendirilmesini amaçlayan çalışmalarda Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumları ve Üniversite arasındaki bağlar kuvvetlenecek.
  2. Toplumun temeli olan aile kurumu güçlenip, edinilen yeni bilgi ve deneyimlerle aile fertlerinin farkındalıkları ve yaşam kaliteleri artacak.

PROJE DETAYLARI: 18 Ağustos aylık toplantıda proje duyurulacak ve 22 Eylülde Eğitim Seminerlerine başlanacak. Seminerler 3 Dönem şeklinde tüm personel ve eşlerinin katılımıyla gerçekleştirilecektir. 2 Konferans ve 1 Panel yapılacak.
Seminer Programı ektedir.
PROJEYİ HAZIRLAYAN:  İl Müftü Yrd. Ahmet AKYIL