30.11.2021

Tarihi Yapı Restore Edilerek Hizmete Açıldı

Aslanapa ilçesi Yalnızsaray Mahallesi Eski Camii restorasyonu tamamlandı.

1840 yılında yapılan tarihi yapı, 2018 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona alınarak bitirilerek düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Aslanapa Kaymakamı Özgür Pelvan, il müftüsü Hüseyin Demirtaş, Aslanapa Müftüsü Yahya Özen, Çavdarhisar Müftüsü Erkan Aksu, daire amirleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Kur'an Tilaveti ile başlayan açılış programında protokol konuşmaları sonrası tarihi camiye dualarla girildi.

Cami içinde düzenlenen dini programda Esenköy Kur'an Kur'an Kursu öğrencileri ilahiler söyledi, il müftüsü tarafından sohbet yapıldı.

Kılınan namazın ardından cami bahçesinde cemaate ikramda bulunuldu.

İlçe müftüsü Yahya Özen yaptığı açıklamada; "1976 yılında ibadete kapatılmış olan tarihi camimizin hemen yanında ihtiyaca binaen daha büyük bir cami yapılıp ibadete açılmıştır. Bu mekan yapılış amacına uygun şekilde hem ibadet, hem diyanet okuma mekanı, hem de dini ilmi sohbet mekanı olarak planlanmıştır. Destekleri için başta Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ve Kaymakamlığımıza teşekkür ediyoruz" dedi.