16.05.2021

Tam Kapanmada Müftülük Personeli Denetlemelere Devam Etti

Coronavirüsle mücadele kapsamında 29 Nisan 2021 de başlayan “Tam Kapanma Süreci” nde Kütahya Müftülüğü personeli kolluk kuvvetleri ile birlikte mahalle denetimlerini sürdürdü.

29 Nisan Perşembe akşamı başlayıp 17 Mayıs sabah 05.00'e kadar devam edecek tam kapanma  döneminde alınan kararların uygulanabilirliğini arttırmak için din görevlileri Ramazan Bayramı süresince de mahalle denetimlerine devam etti.

Kütahya Valiliği tarafından belirlenen mahallede, tam kapanma sürecinde belirli gruplar halinde denetlemelere devam eden müftülük personeli ; vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla açık tutulacak fırın, market, bakkal, kasap, manav, kuruyemişçi, tatlıcı ve pazaryeri gibi iş yerlerinin çevresinde gerekli kontrolleri yapıp, bu iş yerlerinin kurallara uyup uymadıklarını kontrol ederek, zorunlu ihtiyaçlar sebebi ile sokağa çıkan vatandaşlar için maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundular.

Ayrıca tam kapanma sürecinde Vefa Sosyal Destek Grupları’nda da görev alan Kütahya Müftülüğü personeli; kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki büyüklerimizin ve ağır hastalığı olan vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak, maaşını çekme imkanı olmayanların maaşını çekip ikametine ulaştırmak gibi bir çok konuda vatandaşın ihtiyacını karşıladı.