06.01.2021

Hava Tugayı Camii Yükseliyor

Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ile Kütahya Hava Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapılmakta olan camide kaba inşaat bitirilerek çatısı örülmeye başlandı.
Selçuklu mimarisi ile inşa edilen cami  tek minareli , 2.000 kişilik kapasitesi ve müştemilatı ile birlikte  çatılı olarak inşa ediliyor. Proje , Kütahya Valiliği, Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı, İl Özel İdaresi ,Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ve hayırseverlerin  desteği ve ortak katkısı ile inşa edilmektedir.
İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ , inşa edilen caminin son durumu ile ilgili yerinde inceleme yaptı. Cami inşaatı ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi :
“Kütahya ilimizdeki  Hava Er Eğitim Tugayı Mehmetçik Camii’nin temel atılması ile birlikte  İlk hedefimiz 2020 yılı sonunda camimizin çatısını kapatmaktı. Elhamdülillah, pandemi dönemi olmasına rağmen camimizin kaba inşaatını bitirilip ,  çatısının kapatılması ile  ilk hedefimize ulaşmış olduk. Bundan sonraki süreçte hayırsever vatandaşlarımızın da katkısının devam etmesini diliyoruz. Hakikaten çok muhteşem bir proje oluyor. Bu nadide eser  Mehmetçiğimize moral kaynağı olacak ve Kütahya'mıza çok yakışacak. Sayın Valimiz Ali ÇELİK , Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Necati Gündüz Komutanımız  inşaatımızın bitirilmesi için konu üzerinde hassasiyetle duruyorlar. İnşaallah, 2021 yılının ortasında Mehmetçik Camii’nin hizmete açılması gerçekleşecek ” dedi.