25.02.2020

Üçaylar ve Regaib Kandili Mesajı

“Üç aylar, müminler için arınma mevsimidir.”

İlâhî rahmetin oluk oluk aktığı, manevi huzur ve sükûnun gönüllere indiği kıymetli bir zaman dilimi olarak bilinen ve içinde Ramazan’ı şerifin bulunduğu üç aylar 25 Şubat 2020 Salı günü (bugün) başlıyor.

Bereket mevsimi üç aylar ve üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili ile ilgili bir mesaj yayınlayan Kütahya Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar üç ayların müminler için bir fırsat kapısı olduğunu söyledi. Üç ayların;  manevi coşkuyu daha yoğun yaşayacağımız, günahlarla sarsılan ruh dünyamızı ve kalbimizi yeniden imar edeceğimiz, ibadet ve taate daha fazla yöneleceğimiz rahmet ve mağfiret mevsimi olduğunu belirten İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar “İslâm âlemi olarak 27 Şubat 2020 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların başladığının habercisi Regaib Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız.

Regâib, özlenen, rağbet edilen ve değer verilen demektir. Regâib gecesi, üç ayların müjdecisi, Kur’an ayı Ramazan’ın habercisidir. Bu gece,  akıp giden hayatımızda asıl kazancın, Cenâb-ı Hakk’a yönelmek, kulluk sözümüzü tutmak olduğunu bize hatırlatır. Bizler bu mübarek vakitlerde ömrümüzün muhasebesini yapar, yaratılış gayemizi yeniden idrak ederiz. Kulluk ve ibadete, hayır ve hasenata, iyilik ve güzelliklere her zamankinden daha fazla yönelir, gönül dünyamızı imar ederiz. Üç aylar, Regâib gecesiyle başlar. Miraç ve Berat gecesiyle devam eder. Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşır. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, ülfet ve muhabbetimizi artıran Ramazan bayramıyla taçlanır. Üç aylar, hasretle yolunu gözlediğimiz, gönül hanemize konuk ettiğimiz kutlu misafirimizdir. Allah Resûlü (s.a.s), üç ayları karşılarken şöyle dua etmiştir: Allahım! Bize Receb ve Şaban'ı mübârek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur".

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kütahya’lı hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak tüm insanlığı kuşatmasını, hidayet, merhamet ve berekete vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Dr. Hüseyin HAZIRLAR
Kütahya Müftüsü