28.05.2019

Kardeş Şehir İl Müftüleri Kütahya’da

2019 yılı Ramazan Ayı içerisinde Kütahya Müftülüğü tarafından düzenlenen Ramazan ayı vaaz irşat programına katkıda bulunmak ve İl Müftülüğü tarafından yürütülen hizmetleri yerinde görmek amacıyla kardeş İl Müftüleri Kütahya’da bir araya geldi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Eskişehir Müftüsü Bekir GEREK, Sakarya Müftüsü İhsan AÇIK, Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü KABUKÇU, Uşak Müftüsü Kazım GÜZEL, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve Şube Müdürleri katıldı.

Kütahya Müftülüğü “Gençlik Merkezi” ziyareti ile başlayan program, Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen “İyilik Sofrası”nda İl Müftülerinin iftara katılanlara yemek dağıtımı ile devam etti.

Yapılan iftarın ardından Ramazan Ayı özel vaaz irşat programı için Kütahya merkezde bulunan çeşitli camilerde teravih namazı öncesi cemaatle bir araya gelen Kardeş Şehir İl Müftüleri, Teravih namazı sonrası Aile ve Dini Rehberlik Merkezini ziyaret etti.

Programa katılan misafirlere Kütahya Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR tarafından Kütahya’da yürütülen din hizmetleri hakkında bilgi verildi. Kardeş Şehir İl Müftüleri adına açıklamalarda bulunan Eskişehir İl Müftüsü Bekir GEREK; Kütahya’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayı içerisinde yürüttüğü kardeş şehir projesini çok anlamlı buluyoruz. Bu vesileyle müftülüklerimizin kendi illerinde yürüttükleri din hizmetleri faaliyetlerini yerinde görme imkânımız oluyor, karşılıklı bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Kütahya’da yürütülen din hizmetleri göğsümüzü kabartıyor. Kütahya’da yaptığımız vaaz irşat programı ile Başkanlığımızın Ramazan teması olan “Ramazan ve İnfak” konusunu paylaşma imkânımız oldu. Bu kadim şehirde Ramazanın bütün coşkusuyla yaşandığını görmek bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Başta Kütahya Müftümüz olmak üzere bu hayırlı hizmetlerde emeği geçen bütün din gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.