14.05.2019

TDV Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Açıldı

Kütahya’da Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu yeni binasında kız öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Kütahya şehir merkezinde hizmet veren Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu yeni binasına taşındı. Dumlupınar Merkez Kampüsü’ne 10 dakika mesafede olan yeni yurt binası öğrencilerin konfor ve güvenliği esas alınarak dizayn edildi.

Etkinlik alanları ve ulaşım kolaylığı ile 200 öğrenci kapasiteli yurdun açılışına; Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkan Vekili Salih Özden, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, bazı daire müdürleri ile din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Yurdumuz yavrularımıza sıcak yuva imkanıyla yola çıkıyor. Bu yurtlarımızda sadece barınma ortamı hazırlamıyoruz. Öğrencilerimize güvenle kalabileceği, sahih dini bilgiyle buluşup, değerleriyle tanışacağı bir ortam hazırlıyoruz. Burada kültürel, sanatsal, ilmi faaliyetler gerçekleştireceğiz. Kültürel gezilerle ilimizi tanımalarına imkan vereceğiz. Burada kalacak yavrularımız geleceğimize gözümüzün aydınlığı olarak hazırlanmış olacak” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdunun hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Dr. Ömer Toraman emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin devlete ait yurtlarda huzur ve güven içerisinde konakladığını, ailelerin de müsterih olduğunu ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman “Öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayıp yine ülkesine, milletine ve devletine hizmet etmek için gayret sarf edecekler.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Dr. Ömer Toraman ile beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Türkiye Diyanet Vakfı Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi.

KÜTAHYA YÜKSEKÖĞRETİM KIZ ÖĞRENCİ YURDU

Adres: Bahçelievler Mahallesi Berceste Sokak No.7 Merkez/ KÜTAHYA