05.07.2024

Güney Kore uyruklu Sehyeon Kim Müslüman oldu

Kore uyruklu Sehyeon Kim Müslüman oldu
Güney Kore uyruklu Sehyeon Kim, Müftülüğümüzde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Evlilik sebebiyle İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Müftülüğümüze başvuran Güney Kore vatandaşı Sehyeon Kim için "İhtida Merasimi" düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İl Müftü Yardımcımız Bahtiyar KARGIOĞLU tarafından İslam dininin temel esasları hakkında Sehyeon Kim’e özlü bilgiler verildi.
İl Müftü Yardımcımızın konuşmasının ardından Sehyeon Kim Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İl Müftü Yardımcımız Bahtiyar KARGIOĞLU İslamiyet’i seçen Sehyeon Kim’i tebrik ederek İhtida Belgesi ile Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.
Sehyeon Kim Müslüman olduktan sonra Mustafa ismini aldı.