17.07.2023

İlçemizde 15 Temmuz Etkinlikleri İcra Edildi

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi faaliyet gerçekleştirildi.
Kocaseyfullah Camiinde 14 Temmuz Cuma günü Cuma namazı öncesinde Din Görevlileri Mücahid OCAK ve Ercan ÖZTÜRK tarafından 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu. Ardından İlçe Müftümüz Salim ÜZÜLMEZ ülkemiz genelinde ve ilçemizde okunan hatimlerin duasını yaptı. Ayrıca 15 Temmuz Cumartesi günü tüm camilerimizde öğle namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

15 Temmuz Cumartesi Akşamı saat 21:00’de Sayın Kaymakamımız Burhanettin YAVAŞİ riyasetinde ilçe protokolü ile birlikte Türkiye Yüzyılının Kahramanları 15 Temmuz şehitlerini anma programı icra edildi. İlçe Kaymakamımızın bir konuşma yaptığı programda İmam Hatip Mücahid OCAK tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, İlçe Müftüsü Salim ÜZÜLMEZ şehitlerimiz için dua etti.

14 Temmuz Cuma günü İlçe Müftümüz Salim ÜZÜLMEZ ile Din görevlileri Ercan ÖZTÜRK ve Mücahid OCAK nezaretinde Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ile birlikte ilçemiz kabristanlığında medfun bulunan şehitlerimiz, Kızılkoltuk köyünde de Din Görevlisi Şener AKSU rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte şehidimiz ziyaret edildi.

Aynı gün İlçe Müftüsü Salim ÜZÜLMEZ; Karamanca köyünde görevli hocalarımız Asiye KÜÇÜKÇAKIR, Fatma SEVIİK, Davut DEMİR ve Ömer Faruk YILDIZ’ın yaz Kur’an Kursu öğrencileri ile birlikte hazırladıkları 15 Temmuz Özel programına iştirak etti. Ayrıca Karakür Köyü Camii görevlisi Emrullah AKKAY öğrencilerine Sahih Dini Bilgide Sahih kaynakların önemi, vatan sevgisi konuları çerçevesinde bir sunum gerçekleştirdi.

Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha hayırla yad ediyoruz. Şühedanın mekanı Cennet, makamları âli, ruhları şâd olsun. Rabbimizden dini ve mili duyguları gelişmiş nesiller yetiştirebilmeyi niyaz ediyoruz.