19.12.2023

Mahzun gönüllerin tutsak şehri Kudüs konulu konferans ilçe müftülüğümüz tarafından düzenlendi.

Mahzun gönüllerin tutsak şehri Kudüs

konulu konferans ilçe müftülüğümüz tarafından düzenlendi. konferansa İlçe Kaymakamı Sayın İsmail Tosun, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çümen, kurum amirleri, hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili öğrenciler katıldı. Programda Kur'an-ı Kerim ve ilahi okumalarını Ramazan öğmen ve Hasan Hüseyin Kırlı hocalarımız yaptı. Açılış konuşmasını ilçe müftüsü Sabahattin Akyol yaptı. Konferansı ise İmam Hatip Yenal Şemsettin Yıldırım hocamız mescid-i Aksa ve Kudüs'ü görsellerle anlattı, Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü daha yakından tanımamıza vesile oldu. Şu hususlara da değinildi; Mescid-i Aksa Allahu Teala tarafından mübarek kılınmıştır, hak din İslam olduğu için Müslümanlar buraya sahip çıkarak Allah'ın rızasına uygun ibadetler yapılması gerektiği hususu dile getirildi ve birlik beraberlik yaparak Filistinli kardeşlerimizin yanında olarak onlara Maddi ve manevi yardım ederek Kardeşliğimizin gereğini yapmamız gerektiği dile getirildi ve İsraile tepkimizi göstermek üzere onların zulmüne karşı mallarını Boykot ederek tepki vermemiz gerektiği hususlarına değinildi. Şamil Demir hocamız sunuculuk yaparak sonunda dua ile tamamladı. Programa katılan Tüm din görevlilerimize, öğretmenlerimize, vatandaşlarımıza ve sevgili İmam Hatip öğrencilerimize ve tüm katılımcılara Çok teşekkür ederiz. Böyle faydalı programları her daim yapmayı rabbim cümlemize nasip eylesin.