08.10.2019

İlçe Müftümüz

İSMAİL ÇINAR, 1974 yılında İstanbul Esenler de doğan İsmail ÇINAR, İlkokulu memleketi olan Sivas'ta, Hafızlığını İstanbul Hayırseverler Kur'an Kursu’nda, Lise eğitimini İstanbul Bakırköy İmam Hatip Lisesi’nde, Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamlamıştır. Halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde "Kıraat" alanında yüksek lisans yapmaktadır. Mesleki hayatına 1997 yılında Sakarya ili Taraklı ilçesi Hacı Yakup Paşalar Köyünde İmam Hatip olarak başlamıştır. Askerlik vazifesini 2000 yılında Konya'da tamamlamasını takiben 2004-2008 yılları arasında İstanbul Fatih İlçesi Müftülüğü Odunyarıcızade Camii'nde İmam Hatip olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Aşere Takrib Tayyibe sınavını kazanarak, İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezin de Kıraat eğitimine başlamış, 2011 yılında 10. dönem mezunu olarak Kıraat icazeti almıştır. Kıraat eğitimini takiben İstanbul Pendik Müftülüğü 15 Temmuz Şehitler Camii'nde baş İmam Hatip olarak bir yıl süreyle görev yapmıştır. 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Müftü ve Vaizlik İhtisas Bölümü sınavını kazanarak, İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezin de eğitim almaya başlamış, 2015 yılında 26. Dönem mezunu olarak, eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından İstanbul Maltepe Müftülüğü'ne Cezaevi vaizi olarak atanmış, Koordinatör Cezaevi Vaizliği görevini sürdürürken, 2017 yılında Kilis ili Musabeyli İlçesinde “İlçe Müftüsü” olarak göreve başlamıştır. 09.09.2019 tarihinde Kütahya İli Emet İlçesine “İlçe Müftüsü” olarak tayin olan İsmail Çınar,  evli ve iki çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.