29.11.2017

Lise Öğrencilerine Yönelik Mevlidi-i Nebi Programı Düzenlendi

İl Müftümüz Lise Öğrencileri ile bir araya geldi.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar Mevlid Kandili münasebeti ile Ali Güral Lisesi öğrencilerine seminer verdi.

Ali Güral Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Ali Güral Lisesi Müdürü İsmail Baş, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

İçerisinde bulunduğumuz haftanın genelde bütün insanlık özelde ise islam âlemi için çok önemli olduğunu, bu haftanın öneminin âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberin doğumundan kaynaklandığını belirten Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar; ”Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Andolsun ki Resûlullah’ ta sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için mükemmel bir örnek vardır.”  buyrularak Sevgili Peygamberimiz’ in hayatı bizlere ‘en güzel örnek’ olarak takdim edilmekte ve onu örnek almamız istenmektedir. Ümmeti olmakla şeref duyduğumuz, kendisini örnek almakla huzur bulduğumuz peygamberimizi anmakla birlikte anlamaya çalışmalı onun çağları aşan mesajlarına kulak vererek hayatımıza tatbik etmeliyiz. Dedi.

Öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ”Peygamber sevgisi her yaşta güzeldir. Bu sevginin geleceğimizin teminatı gençlerimizin kalbinde ve gönlünde olması daha güzeldir” diye konuştu.

Peygamberimizin güzel ahlakı ile ilgili çeşitli örneklerle konuşmasını tamamlayan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, programın sonunda öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye etti.