20.06.2017

Yaz Okulu 3 Temmuz'da Başlıyor...

Kütahya Müftülüğümüz, Kur'an kursunun yanı sıra, mutfak atölyesi, gezi-piknik, voleybol, masa tenisi, yüzme, satranç gibi sporların da bulunduğu yaz okulu açıyor. Kayıtları 23 Haziran'a kadar sürecek yaz okuluna, 12-15 yaş arasında başvuran kız öğrenciler kabul edilecek.

Kütahya İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar,  görev yaptığı süreç içinde kendisine yaz okulu açılması yönünde talepler geldiğini anlattı. Projeyi bunun üzerine geliştirdiklerini ve hayata geçirme aşamasına geldiklerini vurgulayan Müftümüz Hüseyin Hazırlar, yaz okulunu 03 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde uygulayacaklarını kaydetti.

Hazırlar, "Sabahtan öğleye kadar temel dini bilgiler. Bunların içinde ne var, Kur'an-ı Kerim, Akaid, Siyer, İlmihal, Tefsir, Hadis ve değerler eğitimi var." dedi.

Öğleden sonra da satranç, voleybol, masa tenisi, yüzme gibi sportif faaliyetler ile mutfak atölyesinde eğitim verileceğini anlatan Müftümüz Hüseyin Hazırlar, eğitim faaliyetlerinin Kütahya Sosyal Bilimler Lisesinde verileceğini belirterek, sınıfları 15 kişilik oluşturacaklarını kaydetti. Hüseyin Hazırlar, bütün branşlarda uzman eğitimcilerin bulunacağını da vurgulayarak, eğitimciler konusunda Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını belirtti.

Yoğun ama çocukların yorgunluk hissetmeyecekleri, zevkle iştirak edecekleri dersler verileceğini anlatan Hazırlar, derslerin 09:30 ile 16:00 saatleri arasında olacağını "değerler eğitiminde" de doğruluk, dürüstlük, güzel ahlak, yardımseverlik, misafirperverlik gibi mevzuların işleneceğini ve öğrencilere servis ve yemek imkanı sağlanacağını belirtti.

Kayıtlar 23 Haziran'da sona erecek.

12 Haziran’da başlayan Yaz Okulu kayıtları 23 Haziran'da son bulacak.

Veli ve öğrenci kimlik fotokopisinin yanı sıra öğrencinin 4 adet vesikalık fotoğrafıyla müftülüğe kayıt yaptırılabilecek. İsteyenler, müftülüğün 223 63 12 no’lu telefonundan 139 veya 140 dahili numaralarını tuşlayarak konuyla ilgili bilgi alabilecek.