05.12.2017

İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar’dan Engelli Derneklerine Ziyaret

İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR, İl Müftü Yardımcısı Mehmet ARSLANER, ADRB Koordinatörü Meltem GÜNDÜZ ve Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice ZEYBEK’ten oluşan bir heyetle ilimizdeki engelli derneklerine ziyaret gerçekleştirdi.

İlk önce Kütahya Sakatlar Derneği daha sonra Altı Nokta Körler Derneği ziyaret edildi. Ziyaret programında İl Müftümüz HAZIRLAR, hem Mevlid-i Nebi Haftası hem de Engelliler günü olması sebebiyle bu ziyaretlerin çok anlamlı olduğunu, engelli kardeşlerimizin gönlümüzdeki yerinin çok müstesna olduğunu dile getirerek asıl engel gönül ve ruh dünyamızdaki engeldir, dedi.

Allah katında üstünlük ve değerin fiziksel özelliklere bağlı olmadığını, gönülde bulunan Allah sevgisinin ve kulluk bilincinin en önemli ölçü olduğunu ifade eden Müftümüz HAZIRLAR, ‘’her birimizin bu dünyadaki imtihanı farklı farklıdır; kimimiz zenginlik, kimimiz fakirlik, kimimiz sağlık kimimiz de hastalıkla imtihan edilebiliriz, önemli olan bu imtihanda şükür ve sabır sahibi olabilmektir, başımıza gelen hastalık ve sağlık engellerine karşı sabır gösterebilmek kişiyi Allah katında büyük mükafatlara ulaştıracaktır’’ diyerek ‘’hem sevgili Peygamberimizi anıp onu anlamaya çalıştığımız Mevlid-i Nebi haftasında hem de Engelliler gününde sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu oldum’ dedi.

Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren dernek yetkilileri ‘tüm engelliler adına sayın Müftümüze ve kurumuna bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz’ dediler.

Ziyaret programı kitap hediye takdimi ile son buldu.