18.02.2021

REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

REGÂİB, geleceğe yönelik arzu, istek, emel ve tutkularımızı yeniden gözden geçirme gecesidir. Günümüzde insanoğlunun en büyük sorunlarından birisi arzularına gem vuramamasıdır.

Yani; rağbetimiz, tutkumuz, hedeflerimiz Rabbimize doğru olmalıdır. Yolumuz bizi Allah’a götürmelidir. Bu dünyada her birimiz Ahiret yolcusu olduğumuzu unutmayalım. Zira; “Yolculuğa anlam katan ne yolcudur ne de yoldur; bütün anlam Yolculuğun Yönüdür”. (Diyanet, Geçerken Dergisi, Ocak 2021, sayı 4) Biz de yönümüzü, rağbetimizi anlamlı kılmak için Rabbimiz Allah’a(cc) döndürelim. Sevgili Peygamberimizin bu aylara girildiğinde yaptığı gibi bizler de Rabbimize dua edelim ve bu manevi iklimden mahrum kalmayalım.  Kandil Gecelerini ihyâ edelim.

ZEKAT VE SADAKALARIMIZLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ GÖZETELİM:

İhtiyaç sahiplerinin Ramazan ayına sevinç içerisinde ve ihtiyaçları karşılanmış olarak girebilmeleri amacıyla bir sosyal güvenlik unsuru olan zekâtlarımızı hesaplayıp bu aylarda vermeye özen göstermek veya sadakalarımızla onları gözetmek Mü’mince bir tavır olacaktır.

TEVBE, İSTİĞFAR VE NAFİLE İBADETLERİ ARTTIRALIM:

İyi bir Muhasebe ile kendimize çeki düzen vermek ve Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyerek Tevbe ve İstiğfarla Allah’a yönelmek ve üzerimizde namaz borcu varsa kaza namazı kılmak ve bol bol nafile namaz kılmak bizi manevi hastalıklardan arındıracaktır.

Kur’an’a daha çok sarılmak, O’nu okumak ve anlamak için gayret göstermek ve Kur’an ahlakıyla ahlaklanmak için de bu üç ayları fırsat bilelim.

Allah’ın katına, Rabbimin Kur’an’da buyurduğu:    “Arınan ve Rabbinin adını anıp, namaz kılan kimse mutlaka kurtuluşa ermiştir” (A’lâ, 14-15) ayetindeki “hâl” ile varabilmek için Rabbimize karşı kulluğumuzu arttırmalı, Rabbimin bütün yarattıklarına karşı hoşgörü ve sevgimizi hissettirmeli, başta milletimiz olmak üzere Ümmetin, insanlığın felahı ve kurtuluşu için dua etmeliyiz. Pandemi sürecinin yaşandığı bu devirde salgın hastalıkla mücadelede gereken kurallara uymak suretiyle (maske+mesafe+hijyen+toplu yerlerde fazla kalmama vb.) hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumanın gayreti içerisinde olmalıyız.

Üç ayların ve Regaib Kandilinin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

Regab Kandilini idrak edebilmek adına pandemi kuralları çerçevesinde başta Arifağa Cami olmak üzere bütün camilerimizde Yatsı Namazı öncesi KANDİL PROGRAMI icra edilecektir. Ayrıca, Müftülüğümüz sosyal medya hesaplarından da yapacağımız  programlara bütün halkımızı davet ederiz.

ÜÇ AYLARIMIZ MÜBAREK OLSUN.

“ALLAH'IM! Ömrümüzün Kalan Kısmını Geçen Kısmından daha Hayırlı Eyle.”