30.11.2018

HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ

Müftülüğümüze bağlı Merkez Erkek (Kavaklı) Kur'an Kursunda hafızlığını tamamlayan   14 öğrencimiz  için Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI’nın katılımyla 30 Kasım 2018 Cuma günü Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans  Salonunda “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi. Programa hafızların aileleri ve Tavşanlı halkı yoğun ilgi göstererek salonu tıklım tıklım doldurdu.

Program İlçemiz Çobanlar Köyü Camii İ.H.Yunus Tutak'ın Kur'an tilavetiyle başladı. Merkez Erkek ve Kavaklı Kur'an Kurslarını tanıtan sinevizyon gösterimi,  akabinde Tavşanlı Müftülüğü Tasavvuf Korosundan İlahi Dinletisi gerçekleştirildi Tekbirler ve salavatlar eşliğinde hafızların sahnedeki yerlerini almasının İlçe Müftümüz Hüseyin Aksoy'un açılış konuşması, İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar’ın selamlama konuşmalarını müteakip Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi İstanbul Eminönü Yeni Camii Uzman İmam Hatibi Hafız Ferruh Muştuer’in Kur’an Tilaveti dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra kürsüye gelen  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI hocamız konuşmasında; Hafızlığın Önemini anlattı .

Daha sonra Kur'an bülbüllerinin babaları sahneye davet edilerek kendilerine İlçe Müftülüğümüzce hazırlanan Teşekkür Belgeleri İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Başsavcı Hazım Aslancı tarafından takdim edildi
 Hafızlarımıza ve hocalarına  belgeleri ve hediyeleri de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI ve Kaymakam Yüksel Kara tarafından verildi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI’ya da günün anısına Kaymakam Yüksel Kara tarafından plaket takdim edildi.

Programa  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI, Kaymakam Yüksel Kara, İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler,Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü,  Ak Parti İlçe Başkanı, İlçemizdeki Kurum Amirleri, İl Müftü Yardımcıları, çevre  İlçe Müftüleri, STK Temsilcileri,Tavşanlı’daki İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi Müdürleri, Kavaklı Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Yöneticileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri ve Kur’an Sevdalısı Tavşanlı Halkı katıldı. Kavaklı Kur'an Kursu'na büyük emekleri olan merhum Seyit Ahmet Özdemir hocanın da anıldığı programda katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Hafızlarımıza İlçe Müftülüğümüz ve TDV Tavşanlı Şubesi, Kavaklı Eğitim Kültür Dayanışma Derneği ve Hayırseverlerimiz tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.Program sonunda da Tavşanlı Belediyesi tarafından helva  ikramı yapılı.

Programdan sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman TIRAŞÇI ve beraberindeki heyet İlçe Müftülüğümüzü ziyaret etti.