18.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz tarafından yapılan programlar devam ediyor. 17.11.2018 Cumartesi günü Belediye Kültür Sarayında bayanlara yönelik ‘‘ HZ. PEYGAMBER VE GENÇLİK ’’konulu seminer düzenlendi. Seminere çok sayıda bayan dinleyici iştirak etti. Seminere konuşmacı olarak Aile İçi İletişim Uzmanı Dr. Semin GÜLER OĞURTAN katıldı.

Ağalar Camii İmam-Hatibi Necdet BİLGİN’ in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi, Tavşanlı Müftülüğü Merkez Kavaklı Kız Kuran Kursu öğrencilerinin davetlilerimize hazırlamış oldukları gösterilerle devam etti.

İlçe Müftümüz Hüseyin AKSOY programın açılış konuşmasında ‘‘ Biz bu gün gençlerimizden şikâyetçi olmayalım ki yarın kıyamette onlarda bizden şikâyetçi olmasın. Evlatlarımıza güvenelim ama ortama güvenmeyelim. Güvenmek tedbir almaya mani değildir. ’’ dedi.

Müftü Aksoy konuşmasının devamında, Tavşanlı Müftülüğü olarak 18 camide ve Kuran Kurslarında gençlik buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında Müftülüğümüzde hafta içi her gün Hadislerle İslam okumaları, Siyer, Tefsir, İlmihal derslerinin yanı sıra gençlerimizin ilgisini çekebilecek Kaligrafi dersleri, cumartesi günleri Müftülüğümüz gençlik merkezinde geleceğin annelerine yönelik eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bizler Tavşanlı Müftülüğü olarak, kartopu gibi yuvarlandıkça büyüyen bir çığ olması için bir kapı açtık. Bu kapıdan girerken siz değerli Tavşanlı halkının da desteklerini bekliyoruz’’ dedi ve sözü Aile İçi İletişim Uzmanı Dr. Semin GÜLER OĞURTAN’ a bıraktı.

Dr. Semin GÜLER OĞURTAN’ da konuşmasında, Gençlerin öncelikle kendilerinden beklentilerinin neler olduğunu,  kendilerini yarın nerede görmek istediklerini düşünmelerinin gerekliliğine vurgu yaptı. Dr. GÜLER OĞURTAN çağımızın doğru ve yanlışlarından bahsetti ve gençlere tavsiyelerde bulundu.

Gençlere hayatlarının geri kalan kısmı için tercihler yapmaları gerektiğini. Kendilerine değer vermelerini. Yapamayacakları işlerde çok fazla ısrarcı olmamaların. Ellerindeki doğru imkânları, doğru zaman ve doğru yerde kullanmalarını. Asla istişareden kaçınmamalarını. Büyükleri ile fikir alış verişi yapmalarının gerekliliğini. Yeniliklere helal ve edep çerçevesi içinde acık olmalarının gerekliliğini. Çevredeki olumsuz ifadelere kulak vermemelerini. Olaylara geniş açıdan bakmalarının çok önemli olduğunu söyledi ve hedeflerinizi zamana yayın diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların sonunda hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin yapılarak program sona erdi. Etkinliğe katılan  tüm misafirlere pilav ikramı yapıldı.