18.11.2018

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI İCRA EDİLDİ

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz personeline yönelik ‘‘ HZ. PEYGAMBER VE GENÇLİK ’’konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Aile İçi İletişim Uzmanı Dr. Semin GÜLER OĞURTAN katıldı.
Programın açılış konuşmasında günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hüseyin AKSOY şu sözlere yer verdi ”Sevgili Peygamber Efendimizin (SAV) dünyamızı şereflendirmesini kutladığımız bu hafta bu güzel salonda sizlerle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlemiş olduğu bu yılki” Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu seminerimizde bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Değerli konuklar İslam gençlere büyük önem vermiş ve H.z. Peygamberimizde (SAV) İslam’ın ilk yıllarından itibaren gençlere büyük sorumluluklar vererek onları önemsediğini ve İslam’ın gelecek nesillere bu günün gençleriyle aktarılacağını asrı saadetten bizlere öğretmiştir. İslam’ın yegâne hedefi ve gayesi güven toplumunu sağlamak ve bu toplumun da Kur’an ve sünnet çerçevesinde yetişen gençler ile birlikte yaşamak, toplum içerisindeki kaynaşma, dayanışma, yardımlaşma ve karşılıklı sevgi ve saygı ile topyekun ümmet olma bilinciyle ahiret hayatını kazanma ve cennette müminler olarak birlikte olmaktır.” dedi.
Program Aile İçi İletişim Uzmanı Dr. Semin GÜLER OĞURTAN hanımefendinin verdiği konferans ile devam etti.
Dr. Semin GÜLER OĞURTAN, Hz Peygamber efendimizin gençler ile iletişimi ve gençlere verdiği sorumluluklar ile gençlere duyduğu güvenden, teknolojinin gençlere taktığı kanca neticesinde ebeveynlerin gençlerde bulduğu suçlardan, bir zamanlar genç olduğumuzu unuttuğumuzdan ve gençlere özgüvenlerini kazanacakları imkânları, onların düşüncelerine de saygı göstererek sağlamamız gerektiğinden bahsetti.
Dr. Semin GÜLER OĞURTAN gençlerle iletişim kurmanın yollarını da anlatarak konferansını tamamladı.