24.09.2021

Talim ve Tashih-i Huruf Kursları Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, cami ve Kur'an kursu hizmetlerini yürüten personelin mesleki bilgi, beceri ve formasyonlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen Tashih-i Hurûf, Aşere Takrib gibi kurslarla ilgili Genel Müdürlüğümüzce yapılan yeniden yapılandırma çalışmaları ile birlikte; 6 ay süreli Tashih-i Hurûf kursları Hüsn-i Tilavet Kursları olarak Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

Söz konusu çalışmalar kapsamında, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğretcilerinin talim, tecvit, tashih-i hurûf ve mehâric-i hurûfla ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun bir şekilde okumalarını sağlamak amacıyla 3 ay/12 hafta süreli "Talim ve Tashih-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Programı" hazırlanmış ve ilgi olurla İl Müftülüklerinin koordinesinde Talim ve Tashih-i Hurûf Kursları düzenlenebilmesi uygun görülmüştür.

Bu itibarla;

1. Talim ve Tashîh-i Hurûf Kursları, yazımız ekinde gönderilen Ek-1 talimat ve Ek-2'deki program doğrultusunda, İl Müftülüklerinin koordinesinde il/ilçe merkezlerinde 11 Ekim-31 Aralık 2021 ve 03 Ocak 2022-01 Nisan 2022 tarihleri arasında iki kez düzenlenebilecektir.

2. İl Müftülüklerince il/ilçe merkezlerinde açılması planlanan kursların bilgileri tevhit edilerek resmi yazıyla açılış olurları alınmak üzere Başkanlığımıza 05 Ekim 2021 tarihine kadar (ikinci eğitim dönemde açılması halinde ise talimatta belirtilen takvime göre) bildirilecektir.

3. Kurs sürecinde, ek talimat/uygulama esaslarında belirtilen çerçevede, eğitim merkezleri ile imkânlar ölçüsünde iş birliği yapılacaktır.

Son başvuru tarihi 28.09.2021 (saat 12:30) tarihi olup, detaylı bilgi için aşağıdaki dosyaya tıklayınız.

İlanen duyurulur.