02.02.2023

Umre'ye gideceklere yönelik eğitim semineri düzenlendi

Kütahya İl Müftülüğünce umre ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlar bilgilendirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere Kütahya'dan kutsal topraklara gidecek olan 174 umreci bilgilendirildi.

İlimizden 2022-2023 umre sezonunda 901 umreci kayıt yaptırmış olup bunlardan 532’si Kütahya özel tur ile umreye gideceklerdir.

Kütahya İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açılış konuşmasını İl Müftü vekili Mustafa Karaman yaptı.

İl Müftü Yardımcıları Tahsin Ekim ve Tuğba Anatoprak ile şube müdürü İsmail Üstün tarafından vatandaşlara umre yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, ana hatlarıyla umre ibadeti, ibadet bilinci ve umre ziyareti, umre ibadetinin bir gereği olarak bir arada yaşama bilinci, Mekke ve Medinedeki ziyaret yerleri, umrenin hikmetleri, umredeki sembollerin anlamı ve kadınlara özgü konular hakkında bilgilendirme ve sunum yapıldı.