03.01.2023

Yarışmada Dereceye Girenler İçin Ödül Töreni Düzenlendi

Yarışmada Dereceye Girenler Ödüllerini aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışmasında Kütahya’da dereceye girenler belli oldu.

Kur'an kursları veya camilerde eğitim almakta olan şimdinin ve geleceğin babaanne/anneanne ve dedelerinin, torunlarına ahlak ile ilgili duygu, düşünce ve bilgilerini bir mektupla aktarmalarını; bu sayede mektubu yazan büyüklerde ve mektubun yazıldığı yeni nesilde farkındalık oluşmasını sağlamak amacıyla; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ve sonrasında Kur'an kurslarında herhangi bir programda kaydı bulunan ve doğum tarihi 01.01.1977 ve önce olan vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışmasında Kütahya’da dereceye girenlere ödülleri Kütahya İl Müftülüğünde düzenlenen törende verildi.

Düzenlenen törene İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak, Emet İlçe Müftüsü İsmail Çınar, Tavşanlı İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, dereceye giren yarışmacılar ve yakınları katıldı.

Çok sayıda başvurunun yer aldığı yarışmada Kütahya’da;

Tavşanlı Mülayim Camii kız Kur’an Kursu öğrencisi Şerife Sarıtan birinci;

Emet Emir Hoca Kur’an Kursu öğrencisi Hatice Karaca ikinci;

Tavşanlı Tunçbilek Beldesi Kur’an Kursu Öğrencisi Necla Uyar üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak ve İlçe Müftüleri İsmail Çınar ile Mevlüt Hakan Asan tarafından verildi.