15.07.2021

Müftülük Tarafından 15 Temmuz Anı Defteri Hazırlandı

15 Temmuz Ruhunun gelecek nesillere aktarılması için Kütahya Müftülüğü tarafından "Türkiye Geçilmez 15 Temmuz Anı Defteri" hazırlandı.

Kütahya İl Müftülüğü tarafından Ulu Cami bahçesinde açılan 15 Temmuz Anı Defteri'ni ilk olarak Kütahya Valisi Ali Çelik yazdı.

Vali Çelik; "15 Temmuz; binlerce yıllık esarete boyun eğmeyen milletimizin, başta FETÖ olmak üzere tüm hain ve alçaklara verdiği cevaptır.

15 Temmuz gecesinin karanlığını, sabahın aydınlığına çeviren rabbimize hamd olsun.

Rabbim ülkemizi ve milletimizi muhafaza etsin" diye yazdı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'ta; “15 Temmuz direnişi ile kahraman vatan evlatlarının şanlı tarihimize önemli bir not düştüğünü” belirterek, “bu önemli günün unutulmaması gerektiğini ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe daha çok sahip çıkması gerektiğini” ifade etti.

15 Temmuz'un bir taraftan ihaneti diğer taraftan özgürlüğü hatırlattığını yazan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ise; "Tarih boyunca hak ve hakikatin, şehitlik ve şehadetin en güzel örnekliğini veren böyle bir milletin mensubu olmakla iftihar ediyoruz" diye yazdı.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu da anı defterini yazarak 15 Temmuz ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan anı defteri Ulu Cami bahçesinde iki gün açık kalacak.