06.07.2021

"Her Çocuk Masumdur"

Kütahya Valiliği ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliği ile Kütahya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi tarafından “Her Çocuk Masumdur Projesi” hazırlandı.

Valilik ve üniversiteden başka diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da destek verdiği proje Kütahya Merkezde 20 farklı mahallede 2021 Haziran ayından itibaren 12 ay boyunca devam edecek.

Özellikle dezavantajlı çocuklara destek olmak, onları bu dezavantajlı durumdan kurtarıp maddi ve manevi alanda yardımcı olmak amacıyla hazırlanan projenin tanıtım toplantısı ve eğitimci eğitim semineri Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, başlattıkları projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek; İl Müftülüğü, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile projeyi yürütecek olan Kütahya Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin çok hayırlı bir işe imza attığını ifade etti. Her çocuğun İslam fıtratı  üzerine ve masum olarak dünyaya geldiğini belirten İl Müftüsü Demirtaş; Toplumun huzuru bireyin huzurudur. Bireyler bazen toplumda kural ve düzene çeşitli sebeplerle uyum göstermeyebilirler ve bu nedenle dez avantajlı bir grup teşkil ederler. Özellikle çocuklar zihinsel ve psikolojik olarak yetişkinlerden farklı özellikler göstermeleri sebebi ile daha çok manevi desteğe ihtiyaçları vardır. Toplumu din konusunda aydınlatmak, onlara rehberlik etmek gibi önemli bir görevi üstlenen Başkanlığımız ve müftülüklerimiz bireyin doğumundan ölümüne kadar olan süreçte iyi gününde de kötü gününde de yanında olma gayreti içerisindedir. Hazırladığımız “Her Çocuk Masumdur Projesi” ile çocuklarımızın karşılaştığı dez avantajlı durumları tespit etmeye çalışıp, çocuklarımızın ihtiyaçlarını belirleyecek ve bir yıl süresince uygulayacağımız proje ile onların tekrar topluma uyum sağlamalarına yardımcı olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Projede görev alacak din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerine Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Uzman Psikologlar tarafından bir hafta süre ile konu ile ilgili seminer verilecek.