14.06.2021

İlim ve Hikmet Ders Meclisleri Başlıyor

Haftada 5 oturum halinde yapılacak olan ders meclislerinde; DPÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali ÇELİK, Doç. Dr. Öğretim Üyesi İlhami GÜNAY , Dr. Öğretim Üyesi Selami ERDOĞAN , DİB Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Fuat KALKAN ve İl Müftüsü Hüseyin DEMRTAŞ görev alacaktır.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ , İlim ve Hikmet Dersleri ile ilgili açıklamada bulundu. Müftü DEMİRTAŞ şunları söyledi :

" İlk emri “Oku” olan bir dinin mensuplarıyız elhamdülillah.

İlmi, hikmeti, ahlaki faziletleri en temel ilke ve değer olarak kabul eden güzel dinimiz islam, bizleri ezan çağrısı ile birlikte camilere çağırmaktadır.

Evet, günde beş vakit müminleri bir araya toplayan mekân olarak camilerimiz, hem bir ibadet mahalli hem de bir eğitim merkezi ve hem de sosyal bir buluşma mekanı olarak tarih boyunca hizmet etmiştir.

Camiler , mihrâbı ile, minberi ile kürsüsüyle ilim ve hikmetin beşiği olmuştur.

Camilerimiz , Halk Eğitiminin adeta en temel noktası olmuştur.

Camilerde kurulan ders halkaları, her yaştan ve seviyeden insana hitap eden vaaz ve sohbet programları, cumalarda irad edilen hutbeler, islâm ilim geleneğinin temelini oluşturur. Yapılan irşad programları ile camiye gelen kardeşlerimizin gönülleri ilimle aydınlanır, irfanla ihyâ olur. Camide cem olurlar, vahdete erişirler ve Tevhidi yaşarlar..

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarihte olduğu gibi günümüzde de camileri ilim ve hikmet merkezi haline getirmek ve toplumun tüm kesimlerini , sahih dini bilgiyle aydınlatmak amacıyla ilahiyat-İslami ilimler fakülteleri hocaları ile cemaatimizi buluşturmak , din ve cami hizmetlerini daha da güçlendirmek ve çeşitlendirmek amacıyla 81 il merkezinde “İlim Hikmet Dersleri” konulu bir proje başlatılmıştır.

Bu projenin Kütahya ilimizdeki uygulamasını bugün burada DPÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı- DİB Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kütahya İl Müftülüğü ortak çalışması ile gerçekleştiriyoruz.

Bu projede bizlere mutlulukla destek veren değerli kurum yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz.

Projenin uygulama mekanı olarak Ali Paşa Camiini şehrin merkezi ve hareketliliğin daha fazla olduğu bir mekan olması sebebi ile seçtik.

Bu projede çok farklı dersler ve konular var..

İşbirliği halinde olduğumuz kurumlarla yaptığımız toplantılar neticesinde 5 farklı ilim dalında dersler yapmamızın uygun olacağı kararlaştırıldı.

Tefsir - Hadis & Kelam – Fıkıh - Tasavvuf

Bu derslerin dışında ileriye doğru bu ilim dallarının artırılması mümkün olacaktır.

Değerli vatandaşlarımızı derslerden önce AliPaşa Camiinde yerlerini almalarını diliyoruz.

Bu ilim projesinin ilimiz insanı başta olmak üzere tüm insanlığa hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz."

Derslerin canlı olarak Kütahya Il Müftülüğü facebook ve youtube hesaplarından CANLI olarak yayınlanacağı belirtildi.