14.05.2021

Kudüs Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İşgalci İsrail askerlerinin çocuk, kadın, yaşlı ayrımı yapmaksızın katlettiği Filistinli şehitler için Kütahya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazı öncesinde kısa bir konuşma yapan Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Dostları ile kavga edenler, düşmanları ile savaşamazlar.” dedi.

İl Müftüsü Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zaman artık ağlamak zamanı değil. Çevremizde ve bütün İslam coğrafyasında yaşananları anlama zamanı. Kudüs bizim neyimiz olur? Kudüs tüm dinlerin ortak değeridir. Kudüs; Hz. Davud'un temeli, Hz. Süleyman'ın Beytü'l-makdisi, Hz. Meryem'in hücresi, Hz. İsa'nın beşiği, Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) miracı, Müslümanların ilk kıblesi, Hz. Ömer'in fethi, Selahaddini Eyyubi'nin rüyası, mü’minlerin vuslatı ve kalbidir.”

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Müftü Demirtaş’ın yaptığı dua ile program sona erdi.