22.04.2021

10 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "1 İyilik 1 Fidan Kampanyası" kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile “TDV Kütahya Şubesi Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

Kütahya İli Çavdarhisar İlçesi Avdan Orman İşletme Şefliği Bölgesinde oluşturulan ağaç dikme etkinliğine, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, İlçe Müftüleri, TDV İl ve İlçe temsilcileri ile TDV Gönüllüleri katıldı.

Covid 19 tedbirleri çerçevesinde düzenlenen tören, Çavdarhisar İlçe Müftüsü Erkan Aksu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin yaptığı konuşmada “ Geçen yıl bulunduğumuz mekanda çıkan yangında 850 dönümlük bir alan yanmış idi. Bugüne kadar işletme olarak 190.000 fidan dikerek bu alanda tekrar hayat verecek çalışmalar yapıldı. Bugün dikilecek 10.000 fidanla da bölgemize önemli bir katkıda bulunulmuş olacaktır. Kütahya’da orman alanının iyi seviyede olduğunu , kurumlarla iş birliği içerisinde ormanlık alanların artırılması için çalışıyoruz “ diyerek , yapılan hayırlı çalışmadan dolayı Kütahya TDV Şubesine ve il müftülüğüne teşekkür etti.

Fidan dikme etkinliğinde bir konuşma yapan İl Müftüsü ve TDV Kütahya Şube Başkanı Hüseyin Demirtaş rahmet ayı Ramazanda bulunduğumuza dikkat çekerek, “ Kainatta bulunan bütün varlıklar yaratılış amaçlarına uygun olarak Allah Teala’yı tespih etmekte ve O’na secde etmektedirler. Rahman suresini bir çevre suresi olarak okumak mümkün. Zira Allah Teala bu surede insanlara vermiş olduğu nimetleri sayarak bizlerin dikkatini çekmektedir. Bu surede yer alan “gövdeli ve gövdesiz bitkiler Allah’a secde ederler’ ayeti ne kadar değerlidir. Bitkiler bizim secde kardeşimiz. BitkilerAllah Teala’ya secde ettiklerini gibi bizim için istiğfar da ederler. Yine sevgili Peygamberimizin yarın kıyametin kopmasını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz tavsiyesi ne kadar önemli bir tavsiyedir. Dindarlığımızın temelinde Yaradılanı severiz Yaradandan ötürü anlayışı vardır, sevgi vardır, çevremizle iyi ilişkiler vardır. 2020 yılında ülkemizin farklı bölgelerinde çıkan yangın sebebi ile Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın dini ve milli bir hassasiyetle yardımlaşma duyguları içinde topladıkları katkıyı TDV Genel Merkezine göndermeler neticesinde , bizler de şube olarak bu alanın ağaçlandırılmasını uygun gördük.Geçen yıl mayıs ayında çıkan orman yangını sebebi ile ormanların kül olduğu bu alanda Kütahya Orman Bölge Müdürlüğümüzün katkıları ile Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Bu sayede yaklaşık 10 bin fidan, toprakla buluşacak. Bu anlamlı etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından dikilen fidanlarla Kütahya İli Çavdarhisar İlçesi Avdan Orman İşletme Şefliği Bölgesinde Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi Hatıra Ormanı oluşturuldu.