10.03.2021

Miraç Kandili Mesajı

YÜKSELİŞ ve YÜCELİŞ GECESİ; MİRAÇ

10 Mart 2021 Çarşamba’yı 11 Mart Perşembe’ye bağlayan gece idrak edilecek olan Miraç Kandili münasebeti ile Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş bir kandil mesajı yayınladı.

Miraç’ın; Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerinin temaşa edildiği hikmet yüklü yolculuğu ifade ettiğini belirten İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş; “Miraç bir yükseliş ve yüceliştir. Bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah’a yükselişidir. Miraç, her şeyden önce bizlere hem yücelme ve yükselme yollarının yegâne sahibinin Allah olduğunu hem de birey, toplum ve insanlık âlemi olarak gerek bu dünyada gerekse ahirette yücelmemizi ve yükselmemizi sağlayacak değerler manzumesini hatırlatmaktadır. İsra ve Miraç mucizesi, Sevgili Peygamberimizin, Allah’ın izni ve keremiyle önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Rabbimizin sonsuz kudret ve ayetlerini müşahede etmek için semaya yaptığı, içerisinde pek çok ilahi lütuf, ihsan ve bereketi barındıran; hikmet ve müjdelerle dolu manevi bir yolculuktur.” dedi.

İsra ve Miraç olayının; Peygamber Efendimizin önce amcası Ebû Tâlib’i, sonra da çok sevdiği hanımı Hz. Hatice’yi kaybetmesi sebebi ile hüznün gönülleri kuşattığı, ümitlerin tükenme noktasına geldiği günlerde meydana geldiğini dile getiren Müftü Demirtaş; “Yüce Allah, kulu ve resûlünü huzuruna kabul ederek İsra ve Miraç ile şereflendirdi. Miraç ile iki derinliğe semanın ve gönül dünyamızın derinliğine dikkat çekilmiştir. Mirâç, Cenab-ı Hak’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda O’na yaklaşmaktır. Mirâç, maddeden uzaklaşarak manaya ulaşmak; fânî olandan vazgeçip bâkî olana yönelmektir. Mirâç, Cenab-ı Hak’tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirmek için gayret etmektir. Mirâç, maddeden uzaklaşarak manaya ulaşmak; fânî olandan vazgeçip bâkî olana yönelmektir. Mirâç, gönül dünyamıza yaptığımız yolculukla imanımızı güçlendirmek ve sıdk makamına erişmektir. Yeryüzünün iki mübarek mabedi olan, Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan göklere uzanan bu kutlu yolculuk, Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan samimi bir yolculuktur. Sevgili Peygamberimiz (sas) bu yolculuktan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “müminin miracı” namazdır. İkincisi, Bakara Suresinin son ayetleridir ki burada Rabbimiz bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Üçüncüsü ise; tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir. Bu vesile ile; kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileği ile bütün İslam âleminin Miraç Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesini ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.” dedi.