24.09.2020

İl Müftü Yardımcısı Mehmet UZUNCA Vefat Etti

Uzun bir süredir Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Kütahya İl Müftü Yardımcısı Mehmet Uzunca hocamız vefat etti.

Pandemi tedbirlerine riayet edilerek İkindi namazını müteakip Evliya Çelebi Mezarlığında İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın kıldırdığı cenaze namazına; Kütahya Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek, daire amirleri, ilçe müftüleri, din görevlileri katıldı.

Cenaze namazında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş merhum Mehmet Uzunca hastalandıktan sonra kendisinin Kütahya’da göreve başladığını, bundan dolayı kendisi ile çalışma imkanı bulamadığını belirterek; "Merhum Mehmet Uzunca hocamız Diyanet camiamızın çok çeşitli kademelerinde görev yapmış, sevilen sayılan çok değerli bir hocamızdır. Cenazesine uzaktan, yakından ve İl dışından yoğun katılımda bunun ispatıdır. Ben hep hocamızın hayırla yad edildiğine, nezaketi, efendiliği ve görevine sadakati ile anıldığına şahit oldum. Rabbim değerli hocamıza merhameti ile muamele eylesin, hüsnü şahadetinizi kabul eylesin" dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Müftü Yardımcısı Mehmet Uzunca Evliya Çelebi Mezarlığına defnedildi.

Merhum hocamıza Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve camiamıza sabır diliyoruz. Mekanı cennet ve makamı âli olsun inşaallah. Amin.