12.06.2019

Şehit Uzman Erbaş Emre Üçkan Ebediyete Uğurlandı

Tunceli merkeze bağlı Karşılar Köyü kırsalında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Erbaş Emre Üçkan'ın naaşı memleketi Kütahya’da törenle karşılandı.

Zafer Havalimanı’nda düzenlenen karşılama törenine; Vali Dr. Ömer Toraman, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı  Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkan Vekili Salih Özden, Vali Yardımcısı Mustafa Güney,  İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Kamil Çelik, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, STK Temsilcileri, daire müdürleri ile şehit Emre Üçkan'ın yakınları katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Emre Üçkan’ın naaşı törenin ardından Simav ilçesine bağlı Yeniköy’deki babaevine götürüldü.

Babaevinde helallik alınmasının ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın Yeniköy Camisinde ikindi namazını müteakip kıldırdığı cenaze merasimine; Vali Dr. Ömer Toraman, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, STK Temsilcileri, daire müdürleri ile şehit Emre Üçkan'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uzman Erbaş Emre Üçkan'ın naaşı cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.