29.05.2019

Hafız Öğrenciler İftar’da Buluştu

Kütahya Müftülüğü tarafından İl Merkezinde bulunan Yatılı Kız Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimi gören öğrenciler için iftar programı düzenlendi.

Parmakören Lalezar Yatılı Kız Kur’an Kursu bahçesinde düzenlenen iftar programına; Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN ve eşi Hanımefendi Neşe TORAMAN, İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Müftü Yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

Kurs öğrencilerinin okuduğu Kur'an'ı Kerimle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR "Göz aydınlığımız evlatlarımız hayatlarının baharında hem okullarında eğitim öğretime devam ediyor hem de Allah (c.c.)’ın kitabını hıfzetmeye çalışıyorlar. Allah (c.c.)’nın kitabını okumak ve ondan ders almak üzere bir araya gelenlere; huzur ve sekinet iner, Allah'ın rahmeti onları kaplar. Melekler onları çepeçevre kuşatır. Allah (c.c.) onları kendi yanındakilerin arasında zikreder.” diye konuştu.

Her geçen gün hafızlık kurslarının imkânlarının arttığını, hizmet kalitesinin yükseldiğini ifade eden İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR; “Kur’an kursu hizmetlerinin bu güne gelmesinde desteklerini esirgemeyen sayın valimize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak tutmuş olduğumuz oruçlarımızı makbul eylesin. Ramazan ayını en güzel bir şekilde değerlendirip bayrama ulaşmayı hepimize nasip eylesin” dedi.

İftar programında konuşan Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, ailelerin emaneti olan çocuklarla iftarda aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Öncelikle tercihinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Hafızlık yapmayı tercih ederek büyük bir fedakârlık yapıyorsunuz. İnşallah dünya ve ahiret adına en hayırlı kararı vermiş bulunuyorsunuz. Kur’an öğrenmek büyük bir fedakârlık ve emek ister. Sizler, sizden sonra gelecek olanlara güzel bir örnek oluşturuyorsunuz. Sizi buraya gönderen anne babalarınızı, size bu imkânları sağlayan görevlileri tebrik ediyorum" diye konuştu.

Program İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR’ın yaptığı dua ile sona erdi.