22.04.2019

Her Çocuk Bir Fidandır

Kütahya İl Müftülüğümüzün “Her Çocuk Bir Fidandır” projesi kapsamında 4-6 Yaş grubu Kur'an Kurslarının fidan dikme etkinliği, Kaynarca köyündeki Şehit Selman ÇELİK Hatıra Ormanı'nda gerçekleştirildi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcıları Tuğba Anatoprak ve Mehmet Arslaner ile 450 öğrenci ve öğrenci velilerinin katıldığı programda, yüzlerce badem fidanı toprakla buluştu.

“Her Çocuk Bir Fidandır” kampanyasını gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını kaydeden İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR; “Fidan dikme etkinliğinin 4-6 yaş grubu yavrularımızın kalbinde şefkati ve merhameti uyandırarak çocuklarımızda çevre bilinci oluşturacağına inanıyoruz. Yavrularımız kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturacaklar ve böylelikle 'Her çocuk bir fidandır' projesini gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

Fidan dikme etkinliğine katılan öğrenci velilerine teşekkür eden İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR; “İnşallah bu programımız çocuklarımızda, nesillerimiz de ağaç ve çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunur. Bizler 'Kıyametin kopacağını bilsen dahi elinde bir fidan varsa onu dik' buyuran Peygamberin ümmetiyiz” dedi.

İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR’ın konuşmasından sonra etkinliğe katılan öğrenciler tarafından Şehit Selman ÇELİK Hatıra Ormanına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikimi etkinliğinin ardından tüm öğrenciler şehit Selman ÇELİK’in kabrini ziyaret ederek birlikte dua etti.

Şehit babası Süleyman ÇELİK, Müftülüğün "Her Çocuk Bir Fidandır" etkinliğinin oğlu Selman ÇELİK'in isminin verildiği hatıra ormanında gerçekleştirilmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.