15.03.2019

“Çanakkale Şehitlerine” Şiirini Ezbere Okuma Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini ezbere okuma yarışması düzenlendi.

Bu kapsamda Kütahya Müftülüğümüz tarafından Vahitpaşa Yazma Eser Kütüphanesinde düzenlenen yarışmaya çok sayıda lise öğrencisi katıldı.

Liseli öğrenciler Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini en güzel okuyabilmek için yarıştı. Heyecanlı geçen yarışmada Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi Faruk DÖNMEZ birinci olurken, ikinci Akşemsettin Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Elif Rana BEKTAŞ, üçüncü ise Kütahya Lisesi öğrencisi Arzu YILDIZ oldu.

Dereceye giren öğrenciler Kütahya İl Müftülüğümüzce ödüllendirilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

İlçe birincilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan İl finali yarışması 22.03.2019 tarihinde yapılacaktır.