12.02.2019

“4-6 Yaş Din Öğretimi Formasyon Eğitimi” Semineri

Kütahya İl Müftülüğümüze bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev yapan Kur’an kursu öğreticilerine “4-6 Yaş Din Öğretimi Formasyon Eğitimi” konulu seminer düzenlendi.

Kütahya Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi toplantı salonunda yapılan programın açış konuşmasında; Kur’an’a hizmet etmenin değerli ve şerefli bir görev olduğunu belirten İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar; “Minik yavrularımızın gönüllerini Allah ve Peygamber sevgisiyle inşa ediyor, onlara dini ve ahlaki değerlerimizi öğretmeye çalışıyoruz.” dedi.

İnsanın hayatı boyunca pek çok öğretmeni olduğunu belirten İl Müftümüz Hazırlar “Çocuklar için ilk öğretmenleri çok önemlidir. Onları anne-babaları gibi sever, ömür boyu unutmazlar. Bizler “Ben bir muallim olarak gönderildim” buyuran bir peygamberin varisleri olarak peygamber mesleği olan muallimliği, muhabbetle ve fedakârlıkla yapmalıyız” diye konuştu.

“Kur’an eğitiminin çok zor süreçlerden geçerek bu günlere geldiğini belirten Program Koordinatörü ve Eğitim Uzmanı Şaban Karaköse; “Çocuklar için Din eğitimi küçük yaşlarda başlar. 4-6 yaş grubu çocukların eğitiminin Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle yürütülmesi çok önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sahada eğitim veren öğreticilerin eğitimine çok büyük önem veriyor.” diye konuştu.

Programa; İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcıları Tuğba Anatoprak, Mehmet Arslaner ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Gürsel Bayram TİDEF Genel Sekreteri Eğitim Uzmanı Şaban Karaköse, Pedegog-Uzman Psikolog Serap Buharalı, D.İ.B. Yaygın Din Eğitimi Teknisyeni Ayşe Kaya, Uzman Psikolog Rukiye Karaköse, Psikolog Tuğçe Gür, Çocuk Gelişimi Uzmanı Gülten Balcı ve İstanbul Şehir Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğretim Üyesi Nurten Güneş ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.