19.03.2024

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri KAPSAMINDA ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK DÜZENLENEN YARIŞMALARDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gençlerimize milli duygu aşılama, kendilerini ifade edebilme kabiliyetini ve özgüvenlerini artırmak amacıyla lise ve ortaokul öğrencilerimize yönelik çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Pazarlar Spor Salonunda ortaokul öğrencilerimize yönelik Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuma yarışması düzenlendi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmada dereceler şöyle oldu:

🥇 1. Melisa GÜÇLÜ/ Sofular Ortaokulu Öğrencisi

🥈 2. Ecrin Nehir KARAKÖSE/ Sofular Ortaokulu Öğrencisi

🥉 3. Cennet Ela ÖZDEMİR/ Sofular Ortaokulu Öğrencisi olmuştur.

Daha önce değerlendirmesi yapılan resim yarışmasında

dereceler şöyle oldu:

🥇 1. İLAYDA YILDIRIM Pazarlar Anadolu Lisesi Öğrencisi

🥈 2. İREM YAŞAR/ Pazarlar Spor Lisesi Öğrencisi

ve ezbere şiir okuma ve resim yapma yarışmasının ödüllerini İlçe Müftümüz Yasin Sadettin YILDIZ takdim etti.

Müftü YILDIZ, " 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Gençlik Koordinatörlüğümüzün düzenlemiş olduğu yarışmaların amacı gençlerimizin milli duygularını arttırmak, Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerini gençlerimiz ile tanıştırmaktır. Bu vesileyle dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, katılım sağlayan bütün öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi.