02.01.2022

Erdoğmuş Köyü Camiinde “Sabah Namazı Buluşması”

Gediz İlçe Müftülüğümüz tarafından “Her Pazar Sabah Namazında Huzurda Buluşalım” şiarıyla ilçemizde başlatılan Sabah Namazı Buluşması Erdoğmuş Köyü Camiinde gerçekleştirildi. Erdoğmuş Köyü Camiinde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sabah namazının ardından emekli müezzin kayyım Mevlüt ÇELİK’in tesbihatı ile devam eden programda konuşan İlçe Müftümüz Nurullah KOÇHAN; “Zaman süratle akıp gidiyor. Ömür sermayemiz her geçen gün tükeniyor. Sayılı nefeslerimiz bitiyor. Acısı ve tatlısıyla, hüznü ve sevinciyle miladî bir yılı daha geride bıraktık. Geliniz, şu icabet vaktinde kendimizle yüzleşelim. Yapıp ettiklerimizin muhasebesini yapalım. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekelim. Hz. Ömer, arkadaşlarına şöyle seslenirdi. “Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin, büyük hesap günü için kendinizi hazırlayın! Çünkü kıyamet gününde hesap, ancak dünyada iken kendisini hesaba çekenler için kolay olacaktır.”

Yüce Allah insanın özgür iradesi ile hatasından dönüp, kendisinden bağışlanma dilemesinden memnun olmaktadır. Kul, tevbe ile günahlarından arınarak âdeta aslî ve fıtrî temizliğine geri dönmüş olur. O halde bizlerin tevbe etmesini arzulayan Rabbimize tevbei istiğfar edelim. Yeni miladi yıla girmişken kalan hayatımızı salih amel yaparak geçirelim. Rabbimizin emir ve yasaklarını hayatımızda tatbik edelim ve Peygamberimizi rehber edinerek bir hayat geçirelim” dedi.

İlçe Vaizimiz Erdoğan TUNA’nın yaptığı dua ile devam eden programın sonunda katılımcılara din görevlilerimiz ve hayırseverler tarafından ikram yapıldı.

Erdoğmuş Köyü Camiinde düzenlenen programa din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Organizasyonu yapan din görevlilerimize ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz…