01.01.2022

2022 Yılının ilk sabah namazı buluşması Gediz Ulu camiinde yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Türkiye genelinde belirlenen camilerde ailelerin de katılımıyla "Sabah namazında Ailece Camide, Milletçe Duadayız" Sabah Namazı Buluşması, Gediz Ulu Camiinde gerçekleştirildi.

Ulu camiinde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan tesbihattan sonra bir konuşma yapan İlçe Müftümüz Nurullah KOÇHAN, “Kul, tevbe ile günahlarından arınarak âdeta aslî ve fıtrî temizliğine geri dönmüş olur. Zira Peygamber Efendimiz, “Günahtan tevbe eden kimse, hiç günahı olmayan kimse gibidir” buyurmuştur.

Başka bir hadisinde ise Sevgili Peygamberimiz “Rabbimiz, kulunun tevbe etmesine, çok önemli bir yitiğini kaybedip ondan ümidini kestiği bir anda karşısında bulan birinin sevindiğinden daha çok sevinmektedir” buyurmaktadır.

Yüce Rabbim insanın özgür iradesi ile hatasından dönüp, kendisinden bağışlanma dilemesinden memnun olmaktadır.

O halde bizlerin tevbe etmesini arzulayan Rabbimize tevbei istiğfar edelim. Yeni miladi yıla girerken kalan hayatımızı salih amel yaparak geçirelim. Rabbimizin emir ve yasaklarını hayatımızda tatbik edelim. Peygamberimizi rehber edinerek bir hayat geçirelim” dedi.

İlçe Vaizimiz Erdoğan TUNA’nın yaptığı dua ile devam eden programın sonunda katılımcılara çorba ikramı yapıldı. Çorba ikramında bulunan hayırsever kardeşimize teşekkür ediyoruz.

Ulu Camiinde düzenlenen programa din görevlileri, gençler, Kur’an Kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.