16.01.2021

İl Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ, Gölcük Yeni Camii açılışına katıldı

Yenikent beldesi Gölcük mahallesinde yapımı tamamlanan yeni caminin açılışı, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ’ın katılımıyla gerçekleştirilen programla yapıldı.

Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen program, Ulu Camii Müezzin Kayyımı İsmail KARAKAŞ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra cemaate sohbet ederek hutbe irad eden İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Yenikent beldesi Gölcük mahallesi yeni caminin yeniden inşa edilip ibadete açılmasında maddi ve manevi katkısı olan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Yenikent beldesi Gölcük mahallesi yeni caminin açılış programı, İl Müftüsünün yaptığı dua ile sona erdi.

Gediz Müftüsü Nurullah KOÇHAN yaptığı açıklamada “Eski camimizi yıkarak 12 Kasım 2019 tarihinde camimizin temelini attık. 200 cemaat kapasitesine sahip camimizi, ondört ay gibi kısa sürede tamamlayarak ibadete açtık. Bu kadar kısa sürede tamamlanması için koşuşturan, maddi ve manevi katkısı olan tüm hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını makbul, kazançlarına bereket, geçmişlerine rahmet eylesin. Ailelerine huzur ve saadet diliyorum" dedi.

Açılış programına Gediz Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK, Gediz Müftüsü Nurullah KOÇHAN, Yenikent Belediye Başkanı Mehmet KARACA, Eski Gediz Belediye Başkanı Mustafa ARSLAN, Gökler Belediye Başkanı Yüksel ARIK, Gediz Müftülüğü Şube Müdürü Osman AVCI, GEDAB Başkanı Ali Osman SUNAR, Yenikent beldesi mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.