07.10.2020

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

1 – 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri İlçe Müftüsü İsmail ÇINAR, İlçe Vaizi İsmail Hakkı GÜL, Merkez Babukbey Camii İmam Hatibi Halil KILIÇ ve Merkez Kaynarca Camii İmam Hatibi (Diyanet Sen Emet Temsilcisi) Kadir TURAN’dan oluşan heyetin İlçe Kaymakamı Hasan ÇİÇEK’i ve Emet Belediye Başkan Yardımcısı Murat UYANIK’ı makamlarında ziyaret etmeleriyle başladı. Kaymakamlık ve Belediye ziyaretlerinden sonra İlçe Müftüsü İsmail ÇINAR ve beraberindeki heyet diğer kurum amirlerini de ziyaret ettiler. Yapılan ziyaretlerde İlçe Kaymakamı Hasan ÇİÇEK’e ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat UYANIK’a çiçek takdim eden İlçe Müftümüz İsmail ÇINAR esnaf ziyaretlerinin de olacağını belirtip haftanın önemine binaen şunları söyledi:

“Bu haftanın kutlanmasından maksat, halkımıza camilerin toplum hayatındaki önemini hatırlatmak, halkımızın camiler ile daha sık ve olumlu ilişki kurmasına vesile olmaktır. Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirlerin uygulanmasında din görevlilerimiz etkin görev almakta, vefa destek gruplarında görevlerini yerine getirmektedir. Cenabı Allah’tan ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüsünden kurtarmasını niyaz ederken, vefat eden din görevlilerimize, sağlık çalışanlarımıza, şehitlerimize, gazilerimize ve hayır sahiplerimize ve tüm ölmüşlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum”.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası planlanan diğer etkinliklerle hafta boyunca kutlanmaya devam edecek.