13.01.2022

ALTINTAŞTAN KONYAYA UZANAN BİR GEZİ HİKAYESİ

Altıntaş Diyanet Gençliği olarak 20 kişiden oluşan erkek öğrencilerimizle 20-21 Aralık 2021 tarihinde Anadolu Selçuklu Başkenti Konya'yi keşfettik.

Camiye gelen ve faaliyetlerimize gelen gençlerimizi ödüllendirme, ufuklarini açma ve değerlere bağlılıklarını güçlendirmeyi hedeflediğimiz bu gezide gençlerimiz zihinlerini ve gönüllerini ilim ve hikmetle doldurmuş şekilde döndüler.

Birbuçuk gün olarak planlanan ziyaret Konya Diyanet Gençlik ile ortaklaşa gerçekleştirildi. Din görevlerimizden, Vaiz Mehmet Emin ŞAHIN, Koordinatör y. Harun ÇALTIKOGLU ve Ahmet Uzunpolat'in yönetiminde gerçekleşen gezide Konya Erkek Koordinatörlerden Ahmet Dinç ve Hüseyin Çalık hocalarımız degerli bir rehberlik yaptı.

Ilk gunde Seksenbinde devri alem parkı, Akyokuş, Haciveyiszade Cami, TDV Konya kitap evi ve Bilim Merkezi ziyaret edildi.

Ikinci gunde de tarihi ve kulturel mekanlar Hz. Mevlana'nin (hz.) Türbesi ve Selimiye Cami, - Şems-i Tebrizi'nin Kabri ve Camisi, Alaaddin Cami, Dijital gösterim merkezi, sille ve Kelebekler Vadisi ziyaret edildi.

Ziyâretin düzenlenmesinde ev sahipligi ve rehberlik yapan Konya Il Müftülüğü'ne, Meram Muftumuz Zekeriya Koçak'a, bizlere kapilarini açan Konya Diyanet Gençlik Koordinatörlerimize, Kuran Kursu Müdürleri ve öğreticilerine derin bir teşekkür ederiz.

Otobüs ücreti noktasında bizleri yalnız birakmayan hayirsever halkimiza teşekkür ederiz.

En büyük yatırım gençliğe, değerlerimize yapılan yatırım.