06.10.2018

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTAMIZ HAYIRLI OLSUN

İlçe Müftülüğümüz tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Belediye Kültür Sarayı konferans salonunda ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ali ÇELİK’in konuşmacı olarak katıldığı DİN HİZMETİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER temalı konferans programı gerçekleştirildi.
Programa Kütahya İl Müftümüz Sayın Hüseyin HAZIRLAR, Kurum amirleri, İlçe müftüleri, STK temsilcileri ve din görevlilerimiz aileleriyle birlikte katıldı.
Ezan ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftümüz Hüseyin AKSOY’un açılış konuşması ile devam etti. İlçe Müftümüz konuşmasında; "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında farklı temalarla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ bu yıl ‘’ Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler teması ele alınarak kutlanmaktadır. Bu hafta, çeşitli etkinliklerle her il ve ilçemizde icra edilmektedir. Dedi.
Cami görevlilerinin hizmet ve faaliyetleri, cami cemaatiyle sınırlı olmayıp, toplumun bütün kesimlerine yönelik olduğunu ifade eden İlçe Müftümüz Hüseyin AKSOY Bu nedenle görevlilerimiz, manevî sorumluluğu ağır bir görev yürütmektedirler, dedi.
Programda konuşan Kütahya İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR da;  din görevlilerinin sürekli hayatın içinde bulunmaları gerektiğine dikkat çekerek, camileri hayatın merkezine, şehrin kalbine, medeniyetin beşiğine taşımalıyız. Mabetlerin, ibadet hayatının, inancımızın, toplumsal ve bireysel hayatımızda ne kadar önemli olduğuyla alakalı bir farkındalık oluşturmalıyız. Bizim medeniyetimizde camilerin çok özel anlamı var. Camilerimiz varlıklarıyla, bulundukları şehirlerin, beldelerin bağımsızlık sembolüdür. Minareleriyle tevhidin sembolü, Ezanları şehadetin temsilcileridir. Burada maksat camilerimize, mihraplarımıza, kürsülerimize, gönüllerimize hitap ederek dini, manevi hayatımıza yön veren büyüklerimizi hem rahmetle yâd etmek hem de onların yerini dolduracak bir sorumlulukla yolumuza devam etmek gerektiğini vurguladı. 

Program Prof. Dr. Ali ÇELİK’in konferansı ile devam etti.
İslam öncesindeki toplumsal olaylara dikkat çekerken toplumun ne kadar yozlaştığını, hiçbir ahlakî değerin kalmadığını maddeler halinde anlattı. İslam dininin gelmesiyle beraber insan onurunun aile hayatındaki düzenin, aile yapısının toplumdaki en önemli unsurlardan birisi olduğunu, İslam diniyle beraber insanların hayatının huzura kavuştuğunu, İslam’daki aile yapısının amacının 3 temel hedefi olan, neslin devam etmesi, iffetin korunması ve huzura ermek olduğunu ve İslam dininin aileyi toplumun en küçük birimi olan bir kurum olarak gördüğünü belirtti.
Görevlilerimizin ve katılımcıların haftasını tebrik ederek, din hizmetini sunan hocalarımıza eşlerinin de destek olması gerektiği üzerinde durdu.
Konferansın akabinde çeşitli kadrolardan emekli olan personelimize ve konuklara plaket takdim edildi.
Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan ‘’Hayatın Tekrarı Yok’’ adlı  kitap dağıtımı ve Pilav ikramı ile sona erdi..