16.10.2017

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde her yıl Ekim ayının ilk haftasında  kutlanan ve belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası  etkinlikleri  İlçe Müftülüğümüz tarafından 16  Ekim 2017 Pazartesi  günü saat 10.30 da Tavşanlı Belediye Kültür Sarayında   düzenlenen final  programıyla sona erdi.

İlçemiz Çobanlar köyü Cami İmam Hatibi Yunus Tutak’ın  Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda   Diyanet işleri  Başkanlığımızca hazırlanan ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konulu Sinevizyon gösterimi izlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen ETKİLİ HUTBE SUNUMU yarışmasında İL BİRİNCİSİ olan ve Bölge finalinde  İlimizi temsil eden İlçemiz Ayvalı Köyü Orta Camii İmam Hatibi Murat BULUT, Din Görevlileri adına  İmam Kimdir ?  adlı yazıyı okudu.

İlçemizi ve İlimizi bölge finalinde başarılı bir şekilde temsil etmesinden dolayı Murat Bulut’a ilçe Müftümüz Hüseyin AKSOY tarafından plaket takdim edildi.

Din Görevlileri Dernek Başkanı Recep KÜÇÜK’ün konuşmasının ardından Ulucamii Emekli Müezzin Kayyım’ı Recep GÜRBÜZ anılarını katılımcılarla paylaştı.

Daha sonra İlçe Müftümüz Hüseyin AKSOY , haftanın anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Belediye Başkan Vekili Mehmet ATABAY’ın selamlama konuşmasından sonra Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğümüzce Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimiz arasında düzenlenen  CAMİ, ŞEHİR VE MEDENİYET konulu ŞİİR ve MAKALE yazma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiir dalında Merkez Erkek Kur’an Kursundan Osman Ünlü ve Enes Seykan’ın birlikte yazdıkları  “Allahın Rızası”simli şiir,   Makale dalında Sultan Selim Erke Kur’an Kursundan Ahmet Kalaycı’nın  “Şehrin Kandilleri” isimli makalesi   birinciliği elde etti.

Program sonunda Tavşanlı Din Görevlileri Derneği ve Diyanet Sen Tavşanlı Şubesi tarafından tüm personele  yemek ikramında bulunuldu.

Programa Belediye Başkan Vekili Mehmet Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel,İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuğrul Demiryürek, ilçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa ve STK Temsilcileri katıldı.