15.07.2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

FETÖ'nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde  İlçe Müftülüğümüz tarafından çeşitli programlar düzenlendi. ilk program

1. 11 Temmuz 2017 Salı günü öğle namazından önce Arifağa Camiinde 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhuna ithafen Mevlid-i Şerif okundu.
  2. İlçe mezarlığındaki şehitlik ziyaret edildi.Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.Burada yapılan duadan sonra 15 Temmuz'da İstanbul Boğaziçi Köprüsünde gazi olan aynı zamanda Müftülüğümüz personeli   Ali Karayiğit evinde ziyaret edildi.
  3. 14 Temmuz 2017 Cuma günü tüm yaz Kur'an Kurslarımızda  "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" gerçekleştiridi.
  4. Cuma namazı öncesi Ulucamide bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı" yapıldı. 100 bin hatm-i şerifin duası İlçe Müftümüz Hüseyin AKSOY tarafından yapıldı.
  5.  14 Temmuz 2017 Cuma günü için Başkanlıkça özel olarak hazırlanan "hutbe" tüm camileimizde okutuldu.
  6. Müftülüğümüzün  organizasyonu ile Yaz Kur’an Kursu öğrencilerimiz  tarafından  hazırlanan 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma programı Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.
    15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa  Tavşanlı Belediye Başkan Vekili Ali Özden, Müftü Hüseyin Aksoy, Jandarma Garnizon Komutanı Tuğrul Demiryürek, daire amirleri, şehit ve gazi aileleri, Kur-an Kursu öğrencileri ve vatandaşların yoğun katılımı gözlendi..
    Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur-an-ı Kerim tilaveti verildi. Müftü Hüseyin Aksoy tarafından günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarının ardından Yaz Kur’an Kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anlatan piyeslerin sergilendiği programda seslendirilen şiir ve ilahiler katılımcılara duygulu anlar yaşattı.  Müftülüğümüz personelleri 15 Temmuz Gazisi Ali Karayiğit ve Şehit kardeşi Fatma USLU'ya  plaket takdim edilen program ikramlar ile son buldu.
  7. 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan gece, saat 00.13'te tüm camilerimizde  salâlar okunmuş, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulmuştur.

8. Başkanlığımız tarafından hazırlanan "Diyanet Aylık Dergi 15 Temmuz Özel Sayısı"nın  kahvehaneler, gar, otogar, gençlik kulupleri vb. yerlere dağıtımı yapılarak halkımızla buluşması sağlanmıştır.

Ayrıca Cumhuriyet Meydanında düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programlarında görevlilerimiz tarafından Sala ve Kur'an-ı Kerim okunmuş her programın sonunda da Müftümüz Hüseyin AKSOY tarafından dua yapılmıştır.