13.06.2017

YAZ KUR'AN KURSLARI TÖRENLE BAŞLADI.

Tavşanlı'da 2017 yılı yaz Kur'an kursları açılış programı Kavaklı Kız Kuran Kursu bahçesinde yapıldı. Açılışa ilçe Kaymakamı Yüksel Kara ilçe müftüsü Hüseyin Aksoy Tavşanlı belediye başkan vekili Mehmet Atabay, ilçe gençlik spor müdürü Mehmet Demralp, İlçe Milli Eğitim şube müdürü Mehmet Orhan, Şeyh Edebali imam-hatip ortaokulu müdürü Yunus Başcı, Kur'an kursu öğreticileri, imam hatipler Dernek yöneticileri, Veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kavaklı Kur'an kursu öğrencilerinden Salih Hastürk'ün okuduğu Kuran-ı Kerim ile başlayan programda; ilçe müftüsü Hüseyin Aksoy, Tavşanlı  belediye başkan vekili Mehmet Atabay ve ilçe kaymakamımız Sayın Yüksel Kara birer konuşma yaptılar.

Programda konuşan ilçemiz müftüsü Hüseyin Aksoy 2017 Yılı Yaz Kur'an kurslarımız 12 Haziran 2017 Pazartesi günü başlayıp 18 Ağustos 2017  tarihinde sonar erecek ve 9 haftada tamamlanacaktır. Program dahilinde öğrencilerimizin Kuran-ı Kerim'i öğrenme ve hayatlarına aktarma adına bir din eğitimi verileceğini ve bu din eğitimi ile Vatanına milletine mukaddesatına sadık bir gelecek nesil yetişeceğini bu hayırlı neslin yetişmesi için de biz idarecilerin velilerin sivil toplum örgütlerinin ve öğretmenlerimizin hocalarımızın rolünün büyük ve önemli olduğunu belirtti. Bu başarıya ulaşmak için de öğrencinin hevesinin, öğreticinin gayretinin üst düzeyde olması ve öğrenci velilerinin de bu eğitim-öğretime  çocuklarını Camilere ve Müftülüğümüze ait Kur'an kurslarımıza göndermek suretiyle katkıda bulunması gerektiğini belirtti. Yaz Kur'an kursları eğitim materyallerinin de Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bütün öğrencilerimize ücretsiz verildiğini belirterek, 2017 yılı yaz Kuran kurslarımızın milletimiz, devletimiz ve bütün insanlık için hayırlar getirmesi dileğiyle tüm katılımcılara teşekkür ediyor ve öğrencilerimize de başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.  Programa katılan Tavşanlı belediye başkan vekili Mehmet Atabay da öğrencilerin yaz Kuran kurslarında camilere ve Kur'an kurslarına gelmesinin ve bu eğitimin müftülüğümüz kontrolünde ve nezaretinde devam etmesinin önemi üzerinde durdu ve bu eğitim öğretimde katkısı bulunan bütün hayırseverlere ve velilere ve öğreticilere teşekkür ederek öğrencilere başarılar diledi. ilçe kaymakamımız Sayın Yüksel Kara da konuşmalarında; "Evveli Rahmet, ortası mağfiret, sonu da Cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun." diyerek sözlerine başladı. Konuşmalarında "Kur'an-ı Kerim'i doğru ve yetkili ağızlardan öğrenmenin üzerinde durdu.

Hz Peygamberin "sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve onu da başkalarına öğretendir" hadisi şerifinin bahtiyar muhataplarısınız. İslam'ın ilk emri oku olan bir dinin temsilcileriyiz, bu anlamda Bizler dini doğru öğrenmeli doğru yerden doğru bir şekilde öğrenip eğitimini de bu şekilde almalıyız, bunun doğru bir şekilde gerçekleşebilmesi için de müftülüklerimize çok büyük görevler düşmektedir. Ben Bu görevin burada en iyi şekilde yerine getirileceğine inanıyorum ve bu eğitim öğretim sürecinde çalışan görev yapan bütün hocalarımıza öğrencilerimize başarılar diliyorum ve 2017 yılı yaz Kur'an kurslarının ülkemiz milletimiz için hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Program, Kur'an kursu öğrencilerinin söylediği şiir ve ilahiler ile son buldu.