05.12.2017

Simav da Mevlid’i Nebi ve Kur’an Ziyafeti

Mevlid Kandili münasebeti ile Simav İlçe Müftülüğü ve Simav Belediyesi tarafından ortaklaşa “Mevlid’i Nebi ve Kur’an Ziyafeti” pogramı düzenledi.

Simav Belediyesi Yeni Düğün Salonunda düzenlenen programa Simav Kaymakamı Türker Çağatay HALİM, Kütahya Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR Simav Belediye Başkanı Süleyman ÖZKAN, Simav Müftüsü İbrahim YAVUZ, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri ve davetliler katıldı.

İzmir Balçova Yeşil Cami İmam Hatibi Ahmet YÜKSEL’in Kur’an tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını Simav İlçe Müftüsü İbrahim YAVUZ yaptı. İlçe Müftüsü İbrahim YAVUZ yaptığı konuşmasında; “Peygamberimiz kişi sevdiği ile beraberdir” buyurmaktadır. Bu salonun doldurulması peygamberimizin sevgisinin işaretidir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. diye konuştu. Ankara, Ahmet Hamdi Akseki Cami İmam Hatibi Ali TEL ve Kocatepe Cami İmam Hatibi Nebi YAŞAR’ın Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunduğu programa Kütahya İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR konuşmacı olarak katıldı.

Mevlid Kandilini’nin bütün Müslümanlara bir takım görevler yüklediğini belirterek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR ”Mevlid Kandilini ihya etmenin 3 önemli yolu vardır. Bu yollar; Hz. Peygamberi anmak, O’nu (s.a.s.) tanımak ve Hz. Peygamberin ahlakını hayatımıza taşımaktır.” dedi. Hz. Peygamberi anma konusunda ümmetin sıkıntısının olmadığını, O’nun ismi her anıldığında salat selam getirildiğini dile getiren İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR” Namazda, tahiyyata her oturduğumuzda salli barik dualarını okuyarak, peygamberimizin ismi anıldığı zaman elimizi kalbimizin üzerine götürerek Peygamber Efendimize bağlılığımızı dile getirmiş oluyoruz, Peygamberimize hürmetimizi dile getiriyoruz. Çünkü Peygamberimize hürmetsizliğin bütün amellerimizi yok edecek kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz” dedi. Hz. Peygamberin şanının Allah (c.c.) tarafından yükseltildiğini dile getiren İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR ”Bizden istenen peygamberimizi anmaktan çok anlamaktır. Peygamberimizi tanımakla mükellefiz çünkü Allah (c.c.) O’nu (s.a.s) bize en güzel örnek olarak takdim ediyor. Bu gün her birimiz kendi kendimize, Peygamberimizi ne kadar tanıdığımızı sormalıyız. Tanımadığımız peygamberimizi hayatımıza nasıl taşır, O’nun güzel ahlakı ile nasıl ahlaklanırız? Bunları düşünmemiz gerekir.” diye konuştu.

Program katılımcılara çeşitli hediyelerin verilmesi ve Emet İlçe Müftüsü İsmail TEMUR’un yaptığı dua ile sona erdi.