30.11.2017

Kütahya'da “Mevlid’i Nebi” paneli

Kütahya Müftülüğü’nden “Mevlid’i Nebi” paneli

Mevlid Kandili münasebeti ile Kütahya Müftülüğü ve Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından ortaklaşa “Mevlid’i Nebi” paneli düzenledi.

Vahitpaşa Yazma Eserler salonunda düzenlenen panele Kütahya Valisi Ahmet Hamdi NAYİR, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi GÖREN, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis AYDEMİR, İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, öğretim üyeleri ve din görevlileri katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis AYDEMİR, Dekan Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Ergin ÖGCEM ve İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR’ın panelist olarak katıldığı panelde, ilk konuşmayı İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis AYDEMİR yaptı. Dekan Prof. Dr. Halis AYDEMİR “Hayat için eğitim, hayatın içinde eğitim” üst başlığı ile Hz. Peygamberin hayatından örnekler sundu. Hz. Peygamberin bilgiyi zorlayarak değil muhatabında talep oluşturarak öğrettiğini belirten Prof. Dr. Halis AYDEMİR “Özellikle eğitim hizmeti sunan muallimler peygamberimizin eğitim metodunu çok iyi öğrenmelidir. İnsanımıza Peygamberimizin örnekliğinde bir hizmet sunulmalıdır. Çünkü Kur’an’ın ifadesi ile Peygamberimiz bizim için en güzel örnektir” diye konuştu.

Kütahya Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR’da panelde yaptığı konuşmasında Hz. Peygamberin güzel örnekliği üzerinde durdu. Her yerde, her zaman, herkes için her yönüyle yegâne örnek Hz. Muhammed (s.a.v.)’e ihtiyaç olduğunu söyleyen İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, Peygamberimizin dilinde dinin samimiyet olduğunu belirterek ”İhlas ve samimiyet hadislerde belirtilen en temel kavramlardan birisidir. Din nasihattir, din samimiyettir. Bu nedenle gerek ibadet hayatımızda, gerekse toplumsal ve bireysel hayatımızda, hayatımızın her anında samimiyet vazgeçilmez bir ilkedir.” Dedi. Peygamber Efendimizin hadisleri bir bütün olarak değerlendirildiği zaman hadislerdeki nasihat kavramının samimiyet olarak anlaşılması gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR ”Çünkü peygamberimizin dilinde; Kulun samimiyetle yaptığı ibadet en sevimli ibadettir. Samimiyet ve sadakati kuşanan eş en ideal eştir.” Dedi. Peygamberimizin yolculuğa çıkarken bile dualarında Allah (c.c.)’dan samimi bir yol arkadaşı istediğini belirten İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR “Müslümanlara karşı nasihat ve samimiyet içerisinde olmanın üç alameti vardır. Kalbin Müslümanların üzüntülerinden dolayı elem ve keder duyması, Müslümanların acısına katlanmak ve Müslümanları faydalı olan her maslahata irşad etmektir. Bunun içindir ki millet olarak bizler, dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa onların yardımına koşmaya, onun derdi ile hemhal olmaya, yarasını sarmaya çalışıyoruz. Dedi.

Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ergin ÖGCEM de panelde yaptığı konuşmasında Hz. Peygamberin örnekliğinde aile hayatı konusunda sunum yaptı. Yapabileceğimiz en güzel şeyin Hz. Peygamberimizin ahlakı ile ahlaklanmak olduğunu belirten Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. ÖGCEM” Hepimiz iyi bir nesil yetiştirmeyi arzu ederiz. Bu arzumuzun gerçekleşmesi için Hz. Peygamberin rehberliğinde bir hayat sürmemiz gerekir. ” diye konuştu.

Panelin sonunda Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan ilahi grubu kısa bir ilahi dinletisi sundu.