21.09.2017

4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticilerine Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Semineri

Kütahya Müftülüğünce 4-6 yaş Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik olarak 'Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı' temalı bir günlük seminer düzenlendi.

Seminere İl Merkez ve İlçelerinde  görev yapacak olan 80  Kur'an Kursu Öğreticisi katıldı. İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun projelendirdiği seminerde

4-6 Yaş Eğitiminde Yönetmelikler ve Uygulama Esasları: Gürsel Bayram (Şube Müdürü)

4-6 Yaş Çocuklarda Gelişim Özellikleri ve 4-6 Yaş Çocukların Din Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gereken İlkeler: Meltem Gündüz (ADRB Koordinatörü)

4-6 Yaş Çocuklarda Elif Ba Öğretimi: Fatma Gündoğan (Mollabey K.Kursu Öğreticisi)

Kitap Tanıtımı/Örnek Ders İşleyiişi: Hatice Zeybek (Fuadpaşa K.Kursu Öğreticisi)

Öğretim Yöntem ve Teknikleri: Fatma Aka (Hicret K.Kursu Öğreticisi)

Değerler Eğitiminde Örnek Atölye Çalışması: Seviye Gündüz Güneş (Hatıp K.Kursu Öğreticisi), Filiz Uyanıker (Hacı Nuriye Koçak K.Kursu Öğreticisi)

Ana başlıklarında hocalarımız tarafından sunumlar yapıldı ve uygulamalı olarak örneklemelerde bulunuldu.

'Çocuklarımız için 4-6 yaş dönemi altın çağ olarak adlandırılıyor. Aileler çocuklarını bize, çocuklarını en değerli varlıklarını emanet ediyorlar. Bizler bu hizmeti emanet bilinci içerisinde yürütmeliyiz. Eğitim sürekli yenilenmeyi gerektiren bir saha. Bu bize emanet edilen çocuklar için olduğu gibi bizim için de böyle. Okul öncesi eğitim çok sabır isteyen emek isteyen fedakarlık isteyen bir iş. Bu sahada başarılı olmak istiyorsanız sabrın, şefkatin ve merhametin on katı sizde olmalıdır. dedi.

İl Müftümüz HAZIRLAR öğreticilerimiz birbirlerine tecrübelerini aktarmalarının önemli olduğunu ifade ettikten sonra böyle bir proğramın dzenlenmesinde  emeği geçenlere ve katılımları sebebiyle Öğreticilerimize teşekkür etti.