15.06.2017

2017 Yılı Yaz Kur'an Kursu Açılış Programı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kurslarının başlaması vesilesiyle Kütahya Müftülüğü tarafından açılış programı düzenledi.

Kütahya Müftülüğüne bağlı Cami ve Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilerin ve öğreticilerin katıldığı program Vahit Paşa Müze Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an tilaveti yapılan, ilahiler ve şiir okunan programda kurslara katılan öğrenciler kurslara niçin katıldıklarını ve kurslardan neler beklediklerini dile getirdiler.

Programda konuşan İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR “Sizler bizim en aziz misafirlerimizsiniz. Bugün bizim sevinç günümüzdür. Camilerimiz ve kurslarımız sizlerle güzel. Camilerimiz ve kurslarımız sizin sayenizde çiçek açacak. Sizler bize misafir oluyorsunuz. Camilere çok yakışıyorsunuz sevgili çocuklar. Camiler sizinle çok güzelleşiyor. Kur’an çok güzel bir kitap, ama sizinle Kur’an daha da güzelleşiyor” diye konuştu.

Yaz Kur’an kurslarına gelen çocukların Allah’ın kendilerine birer emaneti olduğunu söyleyen İl Müftümüz Hüseyin HAZIRLAR “Sevgili çocuklar bu gün sizlerden bir şey istiyorum. Kurslarımıza geldiğiniz için ben size teşekkür ediyorum. Sizlerde sizi kurslara gönderen anne babanıza teşekkür etmek için bugün evlerinize gittiğiniz zaman anne babanızın ellerini öpeceksiniz ve bizim adımıza da onlara teşekkür edeceksiniz.” dedi

Programın sonunda İl Müftümüz ve salonu dolduran çocuklar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.